Nederlandse Kostuumvereniging
nl / en

Jaarboek Kostuum

Deze pagina is nog onder constructie, binnenkort vindt u hier een doorzoekbaar archief van onze Jaarboeken Kostuum. Een overzicht van de nog na te bestellen edities vindt u hier. Het register van alle ooit verschenen Jaarboeken is hier te doorzoeken.


Jaarboek Kostuum 2021

In deze editie (onder andere) de geschiedenis van de Beverse kant, een Fransch coupesysteem gebruikt op een Haagsche Mode-Academie, de kleding van geïnterneerde vrouwen aan het einde van de negentiende eeuw en een Leidse studentenmaskarade uit 1910.

Lees meer

Download PDF

Jaarboek Kostuum 2020

In deze editie (onder andere) Harlinger kousenwinkels in de zeventiende eeuw, Kotomisi, de behandeling van waterschade aan historische kostuums en een beeldmateriaal over het veranderende silhouet van de Volendammer klederdracht.

Lees meer

Download PDF

Jaarboek Kostuum 2019

In deze editie (onder andere) de reconstructie van de houppelande van Maria van Gelre, een huik, de geschiedenis van een koninklijke jurk en moderne sieraden verzameld door de Nederlandse overheid.

Lees meer

Download PDF

Jaarboek Kostuum 2018

In deze editie (onder andere) de Brabantse lol, Nederlandse weeshuisuniformen door de eeuwen heen, het dateren van een haarkam en de restauratie van een kanten vouwwaaier uit 1870-1890.

Lees meer

Download PDF