Nederlandse Kostuumvereniging

Publicaties

De Nederlandse Kostuumvereniging publiceert jaarlijks het Jaarboek Kostuum met interessante artikelen over mode(accessoires), streekdracht, kant en oude technieken. Actuele informatie vindt u in het Bulletin, dat viermaal per jaar verschijnt. Leden ontvangen Kostuum en Bulletin gratis.


Het Bulletin

Het Bulletin is het mededelingenblad waarin de platformfunctie van de vereniging goed tot zijn recht komt. Aankondigingen van verenigingsdagen en excursies, korte artikelen over allerlei onderwerpen, nieuwtjes, oproepen van leden en een tentoonstellingsagenda houden u op de hoogte van wat er speelt op mode- en streekdrachtgebied.

Heeft u nieuws, een artikel of een oproep? Stuur uw bericht naar onderstaand e-mailadres. U kunt ook adverteren in het Bulletin of flyers mee laten sturen. Klik hier voor de inleverdata en advertentietarieven.

Contact redactie: Derek Westervelt, bulletin@kostuumvereniging.nl

Jaarboek Kostuum

Sinds 1983 verschijnt eenmaal per jaar het Jaarboek Kostuum met rijk geïllustreerde artikelen over kostuum, kant, mode, streekdracht, accessoires en oude technieken. De auteurs zijn onderzoekers en verzamelaars van binnen en buiten de vereniging. Kostuum is het platform waar kennis over kostuumgeschiedenis en kant met elkaar wordt gedeeld. Bekijk de eerdere uitgaven van het Jaarboek Kostuum op deze pagina.  Graag nodigen we u uit om een bijdrage te leveren aan het Jaarboek. Ook als u zelf liever niet schrijft, maar wel een bijzonder onderzoek of verhaal heeft op het gebied van de Kostuumvereniging, neem dan contact op met de redactie! Daar kunt u ook de richtlijnen voor auteurs opvragen. Leden ontvangen het jaarboek gratis.

Contact redactie: Rosalie Sloof, jaarboek@kostuumvereniging.nl

Jaarboeken bestellen

Kostuum 2023 kost 12,50 (excl. verzendkosten à € 5,-) en is te bestellen via ledenadministratie@kostuumvereniging.nl. Klik hier om de inhoudsopgave van dit nummer te bekijken.

De jaaruitgaven van Kostuum  2011, 2013, 2017, 2018, 2019, 2021 en 2022 zijn eveneens te bestellen door een mail te sturen naar ledenadministratie@kostuumvereniging.nl. De overige uitgaven vanaf 1983 zijn uitverkocht. De prijs van deze oude jaarboeken is € 5,- per stuk, excl. verzendkosten (€ 5,-). De jaarboeken zijn ook te koop tijdens activiteiten van de vereniging. De volgende uitgave verschijnt in december 2024.
(* Slechts één of enkele exemplaren beschikbaar.)