29 oktober 2018

Vogelenzangseweg 77-10, Vogelenzang

De waaier vanaf de oudheid tot heden

Deze 'huiskamerexcursie' vindt plaats bij Fransje M. Hovinga-van Eijsden, presidente van ‘Fan Circle International’, een vereniging voor verzamelaars en geïnteresseerden in waaiers. Zij vertelt aan de hand van een power-point presentatie de geschiedenis van de ‘Waaier vanaf de Oudheid tot Heden’ en het ontstaan van haar collectie en de werkzaamheden eromheen, zoals het digitaliseren. Lees verder »

20 november 2018

Tropenmuseum, Amsterdam

Cool Japan

Cool Japan brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokyo. Het Tropenmuseum laat met historische topstukken uit zijn wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hyperactueel met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur. Lees verder »

13 december 2018

Textielmuseum, Tilburg

Cultural Threads en Kleur & Abstractie | Generaties in Dialoog

'Cultural Threads' presenteert hedendaagse kunstenaars die textiel als krachtig instrument gebruiken om hun ideeën te verbeelden over politiek-maatschappelijke vraagstukken. Zij verbinden textiel aan hun eigen zoektocht naar afkomst en identiteit in een steeds verder globaliserende wereld. Of ze gebruiken het om geschiedenissen te ontrafelen en nieuwe toekomstperspectieven te schetsen. Lees verder »