16 december 2017

Museum Land van Valkenburg

Fascinerende kinderkleding uit China

De passies in het leven van Monique Derwig: reizen, andere culturen, alles wat handen maken kunnen, kinderen en fotografie worden gecombineerd in haar verzameling etnografische kinderkleding. Haar verzameling die momenteel uit meer dan 600 kledingstukken bestaat, groeit nog steeds. In december 2016 publiceerde zij haar boek ‘Fascinating children’s hats.’ Lees verder »

04 januari 2018

Kunsthal, Rotterdam

‘Cabin Crew. Fashion in the Air’

De (kleine) tentoonstelling presenteert een fascinerend overzicht van stewardessen outfits uit de hele wereld, afkomstig uit de collectie van de Nederlandse purser Cliff Muskiet, die vanaf 1993 meer dan 1405 uniformen van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen heeft verzameld. Lees verder »

04 januari 2018

Wereldmuseum, Rotterdam

Powermasks

Curated by Walter Van Beirendonck! Sinds de jaren tachtig is Van Beirendonck gefascineerd door het fenomeen maskers en verwerkt deze in zijn modecollecties. Een masker verandert je identiteit, roept een bepaalde sfeer op en heeft direct impact. Ook kunstenaars als André Breton, Pablo Picasso of zelfs Breughel lieten er zich door inspireren. Lees verder »

20 januari 2018

Pineta, Elspeterweg 6, Nunspeet

Winterdag met thema ‘Winter’

De Winterdag belooft een winterse aangelegenheid te worden... Thema zal zijn: winterkleding in al zijn facetten. Het programma is in voorbereiding. In ieder geval geeft Sandra Comis een presentatie over 'Zeventiende- en achttiende-eeuwse kleding van walvisvaarders opgegraven op Spitsbergen'. Lees verder »

03 maart 2018

De Twee Marken, Trompplein 5, Maarn

Antiek Textielmarkt en ledenvergadering

Op de eerste zaterdag van maart wordt traditioneel de Antiek Textielmarkt gehouden. De markt mag zich verheugen in een groeiende belangstelling, zowel van bezoekers als van standhouders. Kom dus uw slag slaan! In de ochtend vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Lees verder »