30 april 2019

Stadsmuseum, Harderwijk en Veluws Museum, Epe

Duo-excursie naar Harderwijk en Epe: o.a. Streekdracht Hierden en Poppencollectie prinses Juliana

's Ochtends staat het Stadsmuseum Harderwijk op het programma met de tentoonstellingen 'Prachtdracht, Streekdracht uit Hierden' en 'Maandag Wasdag'. ‘s Middags zullen in het Veluws museum Hagedoorns Plaatse in Epe de tentoonstellingen 'Kamper zilver', 'Veluwse klederdracht' en 'De poppen van prinses Juliana' worden bezocht. Lees verder »

16 mei 2019

Museum Rotterdam

Party People, Museum Rotterdam

De tentoonstelling Party People, made in Rotterdam in Museum Rotterdam is een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90. Party People is een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of fervent clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet. Lees verder »

21 mei 2019

Amsterdam Museum, Amsterdam

‘Fashion Statements’ in het Amsterdam Museum

De tentoonstelling 'Fashion Statements' brengt historische kostuums en hedendaagse mode bij elkaar, van streetwear tot high end fashion. Er zijn meer dan 75 historische kledingstukken en schoenen uit begin achttiende eeuw tot begin twintigste eeuw te zien uit de rijke kostuumcollectie van het Amsterdam Museum. Bij de kledingstukken wordt uitgelegd welk statement er mee werd gemaakt. Lees verder »

15 juni 2019

Hotel Spaander, Volendam

Zomerdag in Volendam

De zomerdag staat altijd in het teken van een streekdracht. Op 15 juni is Volendam aan de beurt. Hotel Spaander was van oudsher een ontmoetingsplaats voor kunstenaars uit de hele wereld. Tijdens hun zoektocht naar traditionele situaties om te schilderen, hadden veel kunstschilders het dorp Volendam al vroeg ontdekt. Zij waren in feite de eerste toeristen in Volendam. Met name de streekdracht intrigeerde en inspireerde velen. Lees verder »

22 augustus 2019

Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

‘Kleren maken de vrouw’ in Zuiderzeemuseum Enkhuizen

'Kleren maken de vrouw' of ook: 'de vrouw maakt de kleren', want naast haar talloze andere taken in het huishouden, behoorden ook het maken, verstellen, repareren en verder onderhouden van de gezinsgarderobe tot de taken van de vrouw. Meisjes leerden daarom al jong hoe ze moesten naaien, borduren, plooien, zomen, uitleggen en innemen, mazen en wassen. Lees verder »

10 september 2019

Museum No Hero, Delden

‘Yves & Catherine. Une histoire d’amour’ in Museum No Hero

We bezoeken in het Museum No Hero de tentoonstelling 'Yves & Catherine. Une histoire d’amour'. Museum No Hero heeft in februari 2019 op een veiling bij Christie’s Parijs dertig ontwerpen van couturier Yves Saint Laurent voor Catherine Deneuve verworven: avondjaponnen, pakjes, jassen en jurken van de legendarische actrice, gedragen tijdens festivals, gala’s en prijsuitreikingen. Lees verder »