19 februari 2019

Museum de Koperen Knop, Hardinxveld- Giessendam

Mode in zwart en wit

We bezoeken in Museum de Koperen Knop de tentoonstelling 'Mode in zwart en wit'. Deze expositie laat de mode zien vanaf 1947 toen de New Look haar intrede deed en loopt door tot heden, met hedendaagse bekende ontwerpers. Vormen en contrast spelen bij deze expositie een belangrijke rol, naast de vraag waarom deze (niet)kleuren zo beeldbepalend zijn. Achtergrondverhalen en kleding vertellen het verhaal, ondersteund door bruiklenen van diverse Nederlandse musea en collecties. Lees verder »

23 februari 2019

Kunstmuseen Krefeld, Kaiser Wilhelm Museum

Reform: The Artistic Dress around 1900 in Fashion, Art and Society

De tentoonstelling in Kunstmuseen Krefeld, Kaiser Wilhelmmuseum, 'Aus Freiheit zugeschnitten / Tailored for freedom' toont de artistieke reformkleding als uitgangspunt in het onderzoek naar de complexe wisselwerking tussen kunst, mode, fotografie en dans, in de context van de 'Reform'beweging van 1900-1914. Beperking, ornament en bevrijding zijn de sleutelwoorden, die niet alleen het beeld van vrouwen in die tijd bepalen, maar ook de nieuw opkomende artistieke disciplines, met daarbij een ander begrip van kunst. Lees verder »

02 maart 2019

Twee Marken, Trompplein 5, Maarn

Algemene Ledenvergadering en Antiek Textielmarkt

Op de eerste zaterdag van maart wordt traditioneel de Antiek Textielmarkt gehouden in ‘De Twee Marken’ in Maarn. De markt mag zich verheugen in een groeiende belangstelling, zowel van bezoekers als van standhouders. In de ochtend vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Het bestuurskatern, onderlegger voor de ledenvergadering, zal worden verstuurd bij het Bulletin van februari. Lees verder »

11 maart 2019

Wilhelminapark 125, 5041EH Tilburg

Huiskamerexcursie ‘Kant herkennen’

De huiskamerexcursie ‘Kant herkennen’ vindt plaats bij Joke van Egten, kantdocente. Tijdens de workshop gaan we kanten met de loep bekijken. Door middel van een aantal kenmerken kunnen we de kanten determineren in soorten en tijd. Daarnaast zien we tijdens een diavoorstelling details en toepassing op prenten en schilderijen en de kunstzinnige stroming waartoe de kant behoort. U dient uw eigen loep (eventueel met zaklampje) mee te nemen. Lees verder »

23 maart 2019

Museum de Kantfabiek, Horst

’10’. Technieken waardoor stoffen ‘ontstaan’

We bezoeken in het Museum de Kantfabiek de tentoonstelling ´10´. Technieken waardoor stoffen ‘ontstaan’. Museum de Kantfabriek bestaat in 2019 10 jaar. Een goede gelegenheid om de mooie geschonken objecten uit de depots tentoon te stellen aan het publiek. De combinatie met werk van hedendaagse textielkunstenaars laat zien hoe het museum de verbinding legt tussen historische en moderne kunst. Lees verder »

04 april 2019

Textielmuseum, Tilburg

Black and White, symboliek in kunst en design & Cultural Threads

In het TextielMuseum in Tilburg worden de tentoonstellingen Black and white, symboliek in kunst en design en Cultural Threads bezocht. Kleuren kennen in culturen, religies en geschiedenis een eigen symboliek. Zwart en wit zijn strikt genomen geen kleuren. Als licht en donker hebben zij een grote rol in de beeldende kunst en vormgeving en hebben ze uiteenlopende symbolische betekenissen. Lees verder »