Activiteiten

Het coronavirus beheerst nog steeds onze gedachten, gesprekken en levens. We hopen natuurlijk dat u en uw familie in goede gezondheid verblijven. De gezondheid en veiligheid van onze leden zijn voor de Nederlandse Kostuumvereniging altijd topprioriteit. In navolging van de richtlijnen van de RIVM zullen wij daarom onze verenigingsactiviteiten tot nader bericht annuleren of verplaatsen. Wel zullen in plaats daarvan enkele online presentaties worden georganiseerd.

Excursie naar ‘Haute Bordure’

EXCURSIES | 03 June 2021, Fries Museum, Leeuwarden
Bijna 150 kledingstukken en accessoires van de zeventiende eeuw tot heden tonen dat borduurwerk meer is dan decoratie:  het laat zien wie je bent. In de tentoonstelling ontdek je de rijkdom die met borduurwerk gepaard gaat, met luxe materialen als gouddraad, zijde en zoetwaterparels, maar ook het vakmanschap en de honderden uren die soms nodig zijn om een kledingstuk te decoreren.