23 augustus 2018

Centraal Museum, Utrecht

Jan Taminiau. Reflections

We bezoeken in het Centraal Museum de tentoonstelling 'Jan Taminiau, een grootse tentoonstelling over het werk van Jan Taminiau'. Jan Taminiau staat, naast zijn liefde voor esthetiek, bekend om zijn gebruik van traditionele, ambachtelijke handwerk- en productietechnieken, unieke originele materialen en stofbewerkingen. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap. Lees verder »

04 september 2018

Slot Zuylen, Oud Zuylen

Adel en Accessoires. Kleine voorwerpen, grote verhalen.

De expositie in het Museum Slot Zuylen Adel en Accessoires, Kleine voorwerpen, grote verhalen verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter. De kleine en vaak kwetsbare voorwerpen worden doorgaans bewaard op planken en in lades in het depot. Een selectie is deze zomer te zien in de kamers van Slot Zuylen, het voormalig woonhuis van een adellijke familie. Lees verder »

20 september 2018

Kunsthal, Rotterdam

Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years

In de Kunsthal wordt de expositie 'Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years' bezocht. De tentoonstelling onderzoekt de elementen die de ontwerpers Viktor Horsting en Rolf Snoeren uniek maken in de hedendaagse modewereld en toont hun radicale opvatting van ‘wearable art’. Circa 45 werken uit hun haute couture-collecties, toneelkostuums voor ballet en opera evenals eerdere ontwerpen uit Viktor&Rolf’s archieven en uit collecties van (inter)nationale musea. Lees verder »

29 september 2018

De Kantfabriek, Horst

Russische Traditionele Toegepaste Kunst

De tentoonstelling Russische Traditionele Toegepaste Kunst laat de eindwerkstukken/ meesterstukken van studenten van de Hogeschool voor Volkskunst in Sint Petersburg, een 6-jarige dagopleiding op academisch niveau. Traditionele technieken, zoals kantklossen, (goud)borduren, zijdeschilderen, enz. worden toegepast in eigentijdse ontwerpen. Lees verder »

06 oktober 2018

Textielmuseum, Tilburg

Najaarsdag over borduurwerk en kostuum

Hierbij nodigen we u uit voor onze najaarsdag op zaterdag 6 oktober in het TextielMuseum in Tilburg. De dag staat in het teken van borduren. Op het programma staan vijf lezingen. De spits wordt afgebeten door Majo van der Woude van Tree of Needlework. Majo geeft onder andere lessen in diverse borduurtechnieken en -toepassingen (van traditioneel tot modern en ‘anders’). Zij neemt u mee in de geschiedenis van het Blackwork (inclusief Holbein) borduren. Ze zal de verschillen laten zien en gebruikt daarvoor schilderijen, overgebleven borduurwerk en oude patronenboeken. Lees verder »