Uniek Russisch handwerk in traditionele technieken

In deze tijden van herbeleving van vakmanschap laat Museum de Kantfabriek in Horst van 6 mei - 7 oktober werken zien van een van de weinige hogescholen in de wereld die nog een 6-jarige academische opleiding hebben in toegepaste kunsten: kantklossen, (goud)borduren, zijdeschilderen, been- en houtsnijwerk, enz. Kenmerkend in het eidexamen werk is de hoge kwaliteit in de uitvoering, gecombineerd met Russische traditionele vormen en patronen.


De traditionele technieken worden toegepast in eigentijdse ontwerpen. In het laatste jaar van hun opleiding maken de studenten een meesterstuk ter afsluiting van hun studie. Dit zijn staaltjes van bijzonder vakmanschap die nu te bewonderen zijn in Museum de Kantfabriek.

De Kantfabriek is in deze expositie een unieke samenwerking aangegaan met de Hogeschool voor de Volkskunsten in Sint Petersburg. De 125 tentoongestelde werken zullen zeker liefhebbers van textiele en andere ambachtelijke kunsten bijzonder aanspreken.

Om de bezoekers een beter inzicht te geven in de technieken en de eindresultaten van de studenten van de Hogeschool voor Volkskunst in Sint Petersburg wordt een begeleidend boek uitgebracht.

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8
5961 GP Horst
www.museumdekantfabriek.nl