Textiel Factorij nodigt Indiase meester-ambachtslieden uit voor workshops

MEET THE MAKER is onderdeel van de Textiel Factorij. De Textiel Factorij verbindt Nederlandse kunstenaars en vormgevers met Indiase ambachtslieden en laat zien hoe gezamenlijk erfgoed ook nu inspireert en leidt tot nieuwe interpretaties van ambacht. Op uitnodiging van de Textiel Factorij komen vijf Indiase ambachtslieden naar Nederland om hier in masterclasses op 29 en 30 augustus hun kennis te delen.


Al eerder, in 2016-2017, hebben 26 Nederlandse kunstenaars en vormgevers op initiatief van de Textiel Factorij samengewerkt met ambachtslieden in India. Een deel van dit werk was te zien in het Fries Museum (Leeuwarden) en het Zuiderzeemuseum (Enkhuizen). Later dit jaar opent een tentoonstelling in de Museumfabriek (voorheen Twentse Welle) in Enschede.

UItgenodigd zijn:
Abduljabbar Khatri, clamping and tie & dye
Ghanshyambhai Gajjar, block carver
Kirit Chitara, mata ni pachedi
Shamji Vishram Siju, weaver
Sufiyan Khatri, block printer

De meeste ambachtslieden zijn 9de generatie meesters. Allemaal zijn ze in het bezit van een national award, dit betekent dat ze in India op nationaal niveau excelleren in hun ambacht.
Zij geven in augustus diverse workshops. Wil je leren van deze 9de generatie meesters, geef je dan nu op voor een van de onderstaande workshops.

​     ​

Wednesday 29 August

​        ​

Thursday 30 August

Workshop 1
​     ​

Block carving (level 1)

​        ​

Block printing

Workshop 2
​     ​

Clamping

​        ​

Tie & dye

Workshop 3
​     ​

Natural dyeing

​        ​

Weaving

Workshop 4
​     ​

Natural dyeing

​        ​

Mata ni pachedi

Workshop 5
​     ​

Block carving (level 1)

​        ​

Block carving (level 2)

Kosten 350 EUR per workshop (2 dagen, 6 uur per dag),  studentenkorting 250 EUR, incl. materialen, thee en koffie, Er is plek voor 10 mensen per workshop. Dus 50 in totaal.
Locatie wordt nader bepaald, maar is in ieder geval in Amsterdam.

Info & aanmelding: www.textielfactorij.org | hello@textielfactorij.org