Nederlandse Kostuumvereniging

Studenten Meesteropleiding Coupeur maken kostuums voor Nationale Opera & Ballet Amsterdam

Eerstejaars leerlingen van de Meesteropleiding Coupeur hebben een productieproject voor de Nationale Opera & Ballet gerealiseerd. In een korte tijd zijn 40 kostuums gemaakt voor de nieuwe productie AUS LICHT, een selectie van unieke scenes uit deze KARLHEINZ STOCKHAUSEN cyclus van zeven opera’s (31 mei-10 juni).


Vanaf 31 mei wordt deze selectie in drie verschillende voorstellingen in de Gashouder, Westergasfabriek te Amsterdam, opgevoerd. Het kostuumontwerp is van Wojciech Dziedzic.

Voor een kijkje achter de schermen zie de video ‘Aus LICHT: behind the scenes – Dutch National Opera’.

Eveneens voor de Nationale Opera & Ballet Amsterdam hebben tweedejaars leerlingen tutu’s gemaakt. Hoe eenvoudig, sierlijk, romantisch en verbeeldend dit danskostuum ook lijkt, hoe complex en gespecialiseerd de technieken zijn om deze droom te vervaardigen. Een zeer specialistische oefening! Te zien in ‘Gisèlle’ van het Nationale Ballet.

Open dagen

De opleiding opent de deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in de opleidingen en cursussen. De nu geplande open atelier dagen zijn:
Donderdag 18 april 14.00 – 16.00
Vrijdag 24 mei 14.00 – 16.00
Dinsdag 18 juni 14.00 – 16.00

Na een algemene inleiding bezoek je met andere geïnteresseerden de ateliers waar de leerling coupeurs werken en studeren. Je krijgt een goed beeld van dit unieke ambachtelijke onderwijs en hoe het leren van het coupeursvak wordt aangepakt. Het belang van maken van veel uren in het vervaardigen van technieken, kledingonderdelen tot kledingstukken voor couture, theater, opera, ballet en film. Door de informatie, de ateliers en leerlingen te zien en de sfeer te proeven kan je ondervinden of deze aanpak bij jou past.
Van tevoren aanmelden is gewenst. Via info@meesteropleidingcoupeur.nl kan je je aanmelden voor één van deze drie dagen. Vermeld altijd naam, datum bezoek en telefoonnummer.

Stichting Meesteropleiding Coupeur
Jan Maijenstraat 11-15
1056 SE AMSTERDAM
020 820 1153
info@meesteropleidingcoupeur.nl
www.meesteropleidingcoupeur.nl