Sieraadfair 2018

De 17e editie van SIERAAD ART FAIR vind plaats van 8 t/m 11 November 2018 in de Westergasfabriek in Amsterdam. SIERAAD International Jewellery Art Fair (SAF) is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan de man brengen. SAF wordt ook deze editie weer opgeluisterd door speciale events en spraakmakende presentaties.

Het overkoepelende thema van dit jaar is de schakelketting, het verbinden. Verbinden is eigenlijk wat met SIERAAD ART FAIR van het begin af aan beoogd wordt: de verbintenis van de ontwerper/maker naar de afnemer, of het nu de particulier, liefhebber/verzamelaar is of de weg naar een galerie of museum. Van het unieke eigentijdse object tot het fashion sieraad of van het klassieke tot het hedendaagse sieraad, waarbij de veelheid van materialen vaak de verbinding was met het achterliggende verhaal. Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam.

Tentoonstelling ‘CHAINS/SCHAKELS’

De Stichting Sieraden Collectie zal uit de werken van haar leden de centrale tentoonstelling samenstellen, en hoe kan het na deze intro dan ook anders, het thema is “verbinden”. Wat is synoniem voor verbinden bij veel sieraden: schakels, kettingen, chains!! Die zullen dan ook de leidraad zijn van deze presentatie. Er zal een tentoonstelling uitkomen met stukken uit de collecties van 11 verzamelaars, curator: Liesbeth den Besten.

SIERAAD geeft Gallery RA , de mogelijkheid een tentoonstelling te maken over de collectie Jerven Ober Collection

SINT LUCAS ANTWERPEN is vertegenwoordigd met de presentatie ‘From Walter to Astrid’.  Studenten, onderzoekers en ontwerpers werkten met kettingen van het Duitse bedrijf Walter Fischer.

Er zijn ook diverse lezingen. Het complete programma vindt u op de website van SAF.

“CHAINS/LINK” kun je bekijken op SIERAAD, van 8 t/m 11 november in de Gashouder op het WesterGasterrein in Amsterdam.

www.sieraadartfair.com