Nederlandse Kostuumvereniging

‘Reparaties gezocht’ – Artistiek project van Karin Cleymaet, fotografe en multimedia

Uit liefde, noodzaak, spaarzaamheid, of gewoon uit plichtsgevoel, in grote haast of in alle kalmte, dun geworden textiel en gaten worden zichtbaar en onzichtbaar gerepareerd, weefsels worden gestopt, breiwerk en kousen gemaasd … Het zijn littekens in textiel, ontstaan tijdens een kort of lang leven. Dit is het thema van het artistiek project van Karin Cleymaet: reparaties in textiel als metafoor. Ze zoekt nu reparaties met een verhaal. Wie helpt?


Karin roept onze hulp in:
“Wie kan me helpen bij het verzamelen van “gerepareerde” weefsels, breiwerk,.. Ik denk aan sokken, truien, handschoenen, tafellinnen, theedoekjes, mutsen, bedlinnen,…. De herstellingen hoeven niet noodzakelijk mooi of perfect gerealiseerd zijn. Alle herstelwerk is welkom, ook al is het wat slordiger.

De materialen die ter beschikking worden gesteld verzorg ik met respect en liefde. Ze  kunnen desgewenst en volgens duidelijke afspraken teruggegeven worden.

Alle hulp is welkom en kan beloond worden met inzage in het verloop van mijn project (Wet Collodion, zeefdruk) of met een uitnodiging voor de tentoonstelling. Uiteraard zoek ik mee, indien nodig, naar de meest gepaste oplossing om het materiaal tot bij mij te krijgen.

Denk je een bijdrage te kunnen leveren door voorwerpen tijdelijk in bruikleen te geven, of heb je nog vragen, aarzel niet me te contacteren.
Ik wil alvast danken voor de interesse, tijd en hulp. Ze zijn noodzakelijk voor het welslagen van dit bijzondere artistiek project.”

Foto’s: enkele voorbeelden van reparaties ter inspiratie

Karin Cleymaet
Miksebaan 327
2930 Brasschaat
België
karincleymaet@gmail.com
0032 494 81 01 38

Alternatief verzameladres: Nuisvelderbos 11, 7217RP Harfsen, 06-54716724