Nederlandse Kostuumvereniging

Open Ateliers bij Meesteropleiding Coupeur

Bij Meesteropleiding Coupeur staan op 9 maart van 12.00 – 16.00 uur de ateliers wijd open! Aanmelden is niet nodig. Tijdens de Open Ateliers kan je een indruk krijgen van de opleiding en cursussen aan de hand van ambachtelijke werkstukken, van oefeningen in basistechnieken tot diverse kledingstukken tot en met de Eerste Meesterproef waarmee leerlingen afstuderen.


Er zijn leerlingen, leermeesters, coupeurs en alumni coupeurs aanwezig die vragen kunnen beantwoorden. Je krijgt informatie over de unieke wijze waarop het ambachtsonderwijs is ingericht, de structuur en de werkwijzen tijdens de lessen, het aanbod in cursussen, het waarom van deze opleiding en de noodzaak voor het werkveld en onze intensieve samenwerkingen met de praktijk.

Adres:
Stichting Meesteropleiding Coupeur
Jan Maijenstraat 11-15
1056 SE AMSTERDAM

Een greep uit het cursusaanbod:

HISTORISCHE KRAGEN
Maak een molensteenkraag volgens de mode rond 1600

Voel je een kledingmaker uit vervlogen tijden met het maken van een replica van een 17e -eeuwse Molensteenkraag. Dit indrukwekkende object werd zowel door dames als heren gedragen. Je leert in de cursus verschillende specialistische, historische handnaaitechnieken om dit kunststuk in elkaar te zetten. In drie zaterdagen werk je toe naar een kraag op schaal.
Startdatum: 16 maart
Totaal aantal lessen: 3 zaterdagen
Niveau: Specialistische cursus voor wie de basis handnaaitechnieken al redelijk beheerst
Meer informatie over de cursus historische molensteenkraag

THEATRALE HISTORISCHE KRAAG
Een visueel spektakelstuk in een modern theaterkostuum

Wil je je specialiseren in het maken van theaterkostuums? Met een moderne vertaling op de historische kraag uit de Gouden Eeuw, kan je met dit belangrijke kostuumonderdeel het karakter van de acteur goed benadrukken. Je leert accenten leggen met kleur en materiaalgebruik om theatrale effecten te sorteren. Diverse hand- en naaitechnieken komen in de cursus voorbij. Door te experimenteren met materiaal en plooitechnieken maakt iedere deelnemer een uniek exemplaar, op ware grootte.
Startdatum: 6 april
Totaalaantal lessen: 3 zaterdagen
Niveau: Specialistische cursus. Kunnen omgaan met een naaimachine is een ‘must’.
Meer informatie over de cursus theatrale molensteenkraag

Voor meer cursussen kijk hier.