Open atelierdagen en masterclasses bij Meesteropleiding Coupeur

Het unieke opleidingsatelier Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam opent zijn deuren de komende maanden. Heb je een passie voor het kleermakersvak? Wil je aan de slag als meestercoupeur binnen het theater of couture? Bezoek dan één van de open dagen voor een kijkje achter de schermen. Je kunt ook meerdaagse masterclasses volgen. Je werkt in een professionele atelieromgeving waar je de beschikking hebt over diverse machines en materialen onder begeleiding van een ervaren coupeur.


De Open Atelierdagen vinden plaats:

zaterdag 24 februari van 11 – 16 uur, Open huis bij Nationale Opera & Ballet, Amstel 3 in Amsterdam
Voor wie niet kan wachten brengen we ons atelier naar het Open huis van Nationale Opera & Ballet. Meesteropleiding Coupeur en de ateliers van de Nationale Opera & Ballet werken intensief met elkaar samen. Op de eerste etage presenteren we onze unieke ambachtelijke opleiding. Studenten en leermeester zijn aan het werk en staan je uiteraard altijd te woord. Daarnaast biedt de Nationale Opera & Ballet allerlei activiteiten op het gebied van opera, ballet en theatertechniek.

woensdag 21 maart + vrijdag 25 mei van 14:00 – 16:00 uur, Jan Maijenstraat 11– 15 in Amsterdam
Samen met andere geïnteresseerden zie je waar onze leerling coupeurs aan werken. Je krijgt je een goed beeld van wie de leermeesters en leerlingen zijn. En wat je leert maken: van veel en diverse kledingonderdelen, tot kledingstukken en eindprojecten voor couture, theater, opera, ballet en film. Meld je van tevoren aan dan houden we rekening met je komst.
020 820 1153 of info@meesteropleidingcoupeur.nl

zaterdag 14 april van 12 – 15 uur, Jan Maijenstraat 11–15 in Amsterdam
Heb je interesse en een passie voor het coupeursvak? Kom dan zaterdag 14 april naar het open atelier. Tussen 12:00 en 15:00 uur ben je welkom om een kijkje achter de schermen te nemen in de ateliers. Er zijn leerling coupeurs, leermeesters en docenten paraat om je meer over het coupeursvak en het leertraject te vertellen. We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden. Voor deze dag hoef je je niet aan te melden.

Masterclasses

Masterclass Revolutionair Smokingjasje
De inspiratie voor deze masterclass is van fashion designer Yves Saint Laurent. Saint Laurent was de eerste die de smokingjas ontwikkelde voor het vrouwelijke lichaam. Liefhebber, kenner en designer Leon Klaassen Bos leert je diverse technieken en constructies die worden toegepast voor het perfecte dames smokingjasje.
Duur: 5 zaterdagen van 10.00 tot 16.30 uur.
Data 2018: Zaterdag 10 mrt., 24 mrt., 7 apr., 12 mei en 26 mei.
Niveau: Ervaring met naaitechnieken en patroontekenen.
Prijs: €695 excl. btw en materialen.

Kleding op eigen maat
Wil je je eigen ontwerp / kledingstukken vervaardigen? Onder begeleiding van een ervaren coupeur leer je stapsgewijs te werken en je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
Je leert o.a. een goed patroon op maat te tekenen, een proefmodel van (eigen) ontwerp te maken en diverse technieken waaronder het inzetten van een rits.
Duur: 15 dinsdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur.
Data 2018: vanaf 13 maart
Instromen kan eventueel – in overleg- op meerdere
momenten.
Niveau: geen specifieke vooropleiding.
Prijs: € 600,- incl. btw en excl. materialen.

Masterclass Drapagetechnieken
Wil je leren draperen? Vanaf 20 maart start deze masterclass door drapage master Filip Eyckmans. Indien je al enige patroon- en naaikennis in huis hebt en je wilt je verdiepen in dit onderdeel dan is deze masterclass echt iets voor jou! Vanuit het basispatroon leer je d.m.v. vervormen, (in)knippen, toevoegen etc. tot de gewenste drapage (draperie) te komen. Daarna wordt een toile van het patroon gestikt.
Duur: 3 dagen van 10.00 tot 16.30 uur
Data 2018: 20 mrt., 29 mrt. en 10 apr.
Prijs: € 450 excl. btw en incl. materialen.

Kijk voor meer informatie per masterclass op de website www.meesteropleidingcoupeur.nl.
Aanmelden kan ook via de website.

Stichting Meesteropleiding Coupeur
Jan Maijenstraat 11-15
1056 SE AMSTERDAM
T  020 820 1153
info@meesteropleidingcoupeur.nl
W www.meesteropleidingcoupeur.nl