Masterclasses Crafts Council in kader van Europees Erfgoedjaar

Crafts Council Nederland organiseert van 26-28 januari 2018 in het kader van het Europees Erfgoedjaar de tentoonstelling “De Ambachtsman als Ontdekkingsreiziger” in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Naast het bezichtigen van de expositie kun je ook zelf aan de slag.


In de tentoonstelling gaan bezoekers op ontdekkingsreis langs verschillende ambachten die tot uiting komen in hedendaagse vormgeving. Een ontdekkingsreis langs invloeden tussen generaties en culturen, vroeger en nu en de creativiteit in materialen, technieken en stijlen die daaruit voortkomt.

Tijdens het weekend organiseert Crafts Council verschillende masterclasses waar je specifieke technieken kan leren. Klik op de link voor meer informatie en om je in te schrijven:
Masterclass Mutsen van Nova Zembla door Loret Karman
Masterclass Haute Couture Staphorster Stipwerk door Gerard van Oosten

Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, Amsterdam

Europees Erfgoedjaar
Tijdens het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 wordt er elke maand een erfgoedthema in de schijnwerper gezet, met speciale aandacht voor de relatie tussen Nederland en Europa. Het hele jaar lang worden vertellen de verhalen verteld van mensen die verbonden zijn met erfgoed, als vrijwilliger, als medewerker, als bezoeker en als maker. Met deze verhalen worden er 12 schijnwerperprojecten gepresenteerd. Daarnaast zijn er extra activiteiten over internationale kennisuitwisseling en Europese netwerkvorming voor experts en organisaties in erfgoed.
www.europeeserfgoedjaar.nl