Legendary Trunks – The Exhibition

De wereldpremière van ‘Legendary Trunks - The Exhibition’ is vanaf 6 december 2017 te bewonderen in de Beurs van Berlage te Amsterdam. De tentoonstelling is een fascinerende reis door meerdere generaties van Louis Vuitton's baanbrekende, innovatieve werken die zich kenmerken door ongeëvenaard vakmanschap.


De meer dan 300 authentieke artikelen en koffers van Vuitton, waarvan de oudste stamt uit de jaren 1850, worden vergezeld door opmerkelijke periodieke hebbedingetjes van de meesterontwerper.

De tentoonstelling is een meeslepende reiservaring waar bezoekers de kans krijgen om het productieverhaal en de fascinerende geschiedenis van deze iconische koffers te ontdekken. Zo worden de geheimen van de meesterontwerper onthuld en worden de verhalen van onverschrokken avonturiers en ontdekkingsreizigers verteld. Blikvangers zijn onder andere de koffer met verhalen van het schip de Titanic, de bibliotheekkoffer van Ernest Hemingway, maar  ook de koffers van President Franklin D Roosevelt zijn te zien.
De collectie is één van ‘s werelds grootste koffercollecties en privé-eigendom van de Zweedse verzamelaar Magnus Malm.  De tentoonstelling heeft een eigen website.

Beurs van Berlage
Damrak 243
1012 ZJ Amsterdam