Koperwaren. Objecten en sieraden van Karin Marseille

Tot en met 24 februari 2018 exposeert Karin Marseille in Museum Elburg. Karins achtergrond is textielkunstenares, door te experimenteren met technieken en materialen heeft zij een heel eigen stijl ontwikkeld. Karin Marseille breit met koperdraad en verenstaal en maakt zo prachtige objecten en sieraden.


Veel van haar werk heeft de cirkel als grondvorm, door de bijzondere techniek vervormen deze cirkels tot prachtige vrije vormen. Karins werk bevindt zich op het raakvlak van kunst en toegepaste kunst, bedoeld om te dragen, als vrij object of als vrij object dat ook gedragen kan worden. De transparante structuur en de lichtheid van het materiaal maken dat de objecten bewegen op de thermiek in de expositieruimte. Dit werpt steeds nieuwe schaduwen op de wanden en geeft de kunst zo nog een extra dimensie.

De Israëlische fotografe Sigel Eschkol maakte prachtige foto’s van modellen met de sieraden en draagbare objecten van Karin Marseille. Door te werken met grote contrasten tussen licht en donker weet zij foto’s te creëren die doen denken aan de portretten van Johannes Vermeer. De foto’s, sieraden en objecten zijn ook te koop.

Over Karin Marseille

Sinds 1981 is Karin Marseille als docent textiel werkvormen aan diverse academies werkzaam geweest, waaronder de Rietveld, Artez, het Amfi. Haar specialisatie machine breien heeft een enorme impuls gegeven aan de ontwikkeling van de breimachine werkplaatsen die nu op de meeste academies aanwezig zijn.

Naast het doceren heeft zij veel ervaring met het ontwerpen van collecties gebreide kleding zowel voor eigen label als ook andere labels. Voor diverse film en theater producties heeft zij gebreide structuren, stoffen voor kostuums, maar ook objecten ontwikkelt.
De afgelopen jaren is ze als beeldend kunstenaar werkzaam geweest.

Met deze kennis en expertise van de oude ambachten en technieken heeft Karin Marseille nu het Textiel Lab 2010 KM opgezet. In de werkplaats van het Textiellab kunnen studenten, in vooropleiding, maar ook afgestudeerde, en andere met passie voor textiel zich bekwamen in de oude ambachten en technieken o.l.v. Karin Marseille.
www.karinmarseille.nl

Museum Elburg
Jufferenstraat 6-8
8081CR Elburg
www.museumelburg.nl