Nederlandse Kostuumvereniging

‘Hulde’ – expositie van Mieke Werners

Museum de Kantfabriek presenteert ‘HULDE’ vanaf 25 oktober een indrukwekkende overzichtstentoonstelling van het werk van Mieke Werners. Haar werk krijgt steeds meer waardering door de manier waarop zij textiele handwerken als kunstvorm op een hoger plan brengt. Het maakt duidelijk dat textiel dicht bij de mens ligt. Het heeft met onze huid te maken.


Mieke Werners (1943) is afgestudeerd aan de Rietveldacademie. In haar werk is een streep te zetten tussen de periode vóór en ná haar ontdekking van haar geliefde materiaal, vilt. Als een ontdekkingsreiziger blijft Mieke ermee experimenteren. Haar inspiratie haalt zij vooral uit foto’s in de krant. Zij zijn realistisch en laten vaak emoties zien. Mieke wil niet alleen mooi werk maken, maar ook haar ervaringen delen.

De titel ‘Hulde’ verwijst naar een van haar laatste projecten, waarbij zij een levensecht eerbetoon geeft aan ‘de hand’ als schepper en als getuigenis. Handen vertellen het verhaal over de persoon, de eigenaar van de hand.

Naast Hulde zijn nog een drietal projecten van Mieke te bewonderen: ‘Van oude mensen’ waarin ze met lijnen in het gezicht de sporen én schoonheid van de ouderdom laat zien. In ’Keeromme’ is haar textielkunst van twee zijden te bekijken met telkens een ander beeld. En tot slot ‘Parade’, een eerbetoon aan het textiele handwerken, dat is gemaakt met geschonken kant van Museum de Kantfabriek.

25 oktober t/m 23 december 2020

Kijk voor de actuele openingstijden en voor een reservering op www.museumdekantfabriek.nl

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8 | 5961 GP | Horst
www.museumdekantfabriek.nl