Nederlandse Kostuumvereniging

Groepsexpositie INDIGO

VERLOPEN - Tot 15 november is in de 'I love Illustration Gallery' in De Hallen Amsterdam, die focust op fashion art & illustration, de groepsexpositie INDIGO te zien. Dit in het kader van het jaarlijkse Denim Days Frestival. Acht Nederlandse illustratoren en kunstenaars zijn door curator Anneke Krull hiervoor geselecteerd: “Allemaal met hun eigen signatuur met de focus op mode”.


Ter ere van het Denim Days Festival dat in Amsterdam elk jaar traditiegetrouw eind oktober plaatsvindt, organiseert curator en art director Anneke Krull de expositie INDIGO. Deze fascinerende kleur, met een spectrum van wasblauw tot diepzwart, is onlosmakelijk verbonden met denim. Indigo wordt gewonnen uit bladeren en takken van planten die indigotine bevatten.

Al eeuwen heeft de kleurstof een bijzondere betekenis in verschillende culturen. Het wordt gebruikt om er in Centraal-Azië tapijten mee te verven, oude Egyptenaren gebruikten het om te balsemen en wij kleuren er spijkerbroeken mee. Indigo is óók de kleur van het spiritueel bewustzijn, wijsheid en een ontwikkelde ziel. De kleur van mysterie en magie dus. Uit onderzoek blijkt dat mensen die van indigo houden, vaak intuïtief zijn. Een perfecte inspiratiebron dus voor creatieve geesten.

Galeriehouder en curator Anneke Krull selecteerde voor INDIGO acht aanstormende Nederlandse mode illustratoren en kunstenaars. Vier van hen representeert ze al in haar online galerie met limited edition art prints en waren eerder te zien in een door haar samengestelde groepsshow tijdens de Amsterdam Fashion Week in Maart. De uitsluitend originele werken zijn gedurende de expositie te koop.

Anneke Krull, die al 25 jaar voor fashion tijdschriften en diverse merken werkt, startte in 2010 een online internationaal platform voor fashion illustratoren: I love illustration. Vanaf september 2020 werd haar droom werkelijkheid en opende ze haar I love illustration Gallery in De Hallen Amsterdam. “Ik mix grote namen met jong talent, zowel nationaal als internationaal. Met de focus op fashion. Zo blijf ik mezelf en het publiek verrassen.”

Meer informatie op: iloveillustrationgallery.com

I LOVE ILLUSTRATION GALLERY
DE HALLEN AMSTERDAM
Hannie Dankbaarpassage 5
1053 RT Amsterdam