European Master Tailor Congress EMTC 2018

De Branchevereniging Modeambachten BMA is de ontvangende partij voor het European Master Tailor Congress EMTC 2018, dat van 10 t/m 13 mei wordt gehouden in Zaandam/Amsterdam. Het thema is Natuurlijk! Bijvoorbeeld het uitgangspunt: ‘Minder produceren, meer waarde toevoegen. Wij willen inspireren tot een andere houding, een andere benadering. Hoe kunnen we samen ons vakgebied veranderen en zo de CO2 footprint van de mode-industrie drastisch verkleinen?'

De branchvereniging omvat ontwerpers en makers van schoenen,  en lassen, kleding en de modevakscholen en liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

De Branchevereniging is lid van het EMTC. Dit Europees kleermakers congres wordt elke twee jaar gehouden in een van te voren aangewezen land. In 2008 werd het gehouden in Maastricht, in 2010 in Bolzano in Italië. in 2012 in Bad Wörishofen in Duitsland, in 2014 in Basel Zwitserland en in 2016 in Innsbruck Oostenrijk. Het is een ontmoeting van internationale vakmensen in de kleermakersbranche met diverse modeshows, workshops en lezingen. De modeshows worden samengesteld door de individuele landen. Nederland is in 2018 aan de beurt en zal het EMTC 2018 organiseren in Amsterdam.

Het volledige programma kunt u hier bekijken. Aanmelden kunt u door gebruik te maken van deze link. De meest actuele info vindt u op facebook.

Branchevereniging Modeambachten
www.modeambachten.nl