Nederlandse Kostuumvereniging

Daily Paper x Van Gogh Museum: nieuwe kledinglijn

Mode- en lifestyle-merk Daily Paper en het Van Gogh Museum werken samen om een ​​kunstzinnig ontworpen kledinglijn te presenteren. Verkrijgbaar vanaf 15 februari.


De Daily Paper x Van Gogh Museum collectie bestaat in totaal uit 21 items, waaronder jassen, broeken en T-shirts. Het laat eigentijdse Daily Paper-ontwerpen zien met daarop prints van tekeningen, schilderijen en citaten van de beroemde kunstenaar.

Vanaf zaterdag 15 februari is de collectie wereldwijd verkrijgbaar. Houd de Van Gogh Museum webshop in de gaten of kijk op Dailypaper.com. Daarnaast is de collectie verkrijgbaar in de Daily Paper stores, in de Van Gogh Museum winkel en bij geselecteerde retailers.

Documentaire

Documentairemaker Safi Graauw volgde de drie Daily Paper oprichters in het creëren en lanceren van de Van Gogh collectie. Deze korte docu zal vrijdag 14 februari voor het eerst worden vertoond in het Van Gogh Museum en blijft daarna te zien via Youtube.
Meer info over de ontwerpen vind je in het artikel van Caitlyn Terra voor Fashion United, beeld Nick van Tiem.

Over de samenwerking

Het verhaal van Vincent van Gogh sprak de oprichters van Daily Paper direct aan: net als Van Gogh kozen ook Jefferson Osei, Hussein Suleiman en Abderrahmane Trabsini voor een minder vanzelfsprekend pad zonder succesgarantie. De heren begonnen het kledingmerk Daily Paper zonder enige opleiding of voorkennis over de industrie, puur uit intrinsieke motivatie, net als Vincent aan het begin van zijn schilderscarrière. Net als Van Gogh leerden de heren van Daily Paper zichzelf alles aan over in dit geval de modewereld. Tegen alle verwachtingen in slaagt zo de missie van zowel Van Gogh als Daily Paper.

Vanuit het project Van Gogh verbindt is het eerste contact gelegd met Daily Paper. Het doel van Van Gogh verbindt is om het Van Gogh Museum relevant te maken voor Amsterdamse jongvolwassenen met een biculturele achtergrond. Met de samenwerking hoopt het Van Gogh Museum jongeren te inspireren en hen in aanraking te brengen met de kunst van Vincent van Gogh.

Webshop van het Van Gogh Museum