Nederlandse Kostuumvereniging

Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog in Hellendoorn

In museum Erve Hofman in Hellendoorn is tot 24 oktober 2020 de tentoonstelling 'Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog' te zien. Hoe hielden de inwoners van Hellendoorn het hoofd boven water, hoe gingen ze om met de beperkende maatregelen en met de schaarste? Aan de hand van originele documenten en voorwerpen wordt een beeld geschetst van het leven tijdens de bezetting.


Thema’s die behandeld worden zijn onder meer Jodenvervolging, onderduik en de rol van de kerk binnen het verzet. Ook is er aandacht voor geëxecuteerde verzetsstrijders naar wie in het dorp Hellendoorn een straat vernoemd is. Verder zijn er unieke foto’s te zien van Canadese soldaten en tanks in Hellendoorn en bij Hancate en wordt de bevrijding in beeld gebracht. Bij de tentoonstelling is de gratis museumkrant ‘Hellendoorn in oorlogstijd’ verkrijgbaar.

In verband met de huidige omstandigheden zijn de openingsuren ingekort. Het museum is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 – 17.00 uur.

Reserveren is handig: info@oaldheldern.nl of 06 10858574. Entree: € 4,–. Noabers en kinderen tot 13 jaar gratis. Reserveren tijdens openingstijden aan de deur kan ook.

Museum Erve Hofman
Hofmanstraat 2
7447 AS  Hellendoorn
www.oaldheldern.nl