‘Contemporary Fashion’ in Klederdrachtmuseum

Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam organiseert van 5 september 2018 - 31 maart 2019 een expositie over Oud-Hollandse klederdracht in de hedendaagse mode. Gevestigde modeontwerpers zoals onder andere Walter van Beirendonck, Tess van Zalinge, Bas Kosters, Kasper Jongejan, David Laport en Antoine Peters hebben hun topstukken beschikbaar gesteld.


Aangevuld met bijzondere bruiklenen van o.a. Alexander van Slobbe en Mattijs van Bergen uit de collectie van het Zuiderzee museum en het Zeeuws museum wordt een unieke tentoonstelling samengesteld waar de hedendaagse ontwerpen te zien zijn naast de traditionele kostuums waarop het is geïnspireerd.
Studenten van Nimeto (ROC MBO voor creatieve ruimtelijke inrichting) maken het ontwerp van de tentoonstelling en de catalogus.

Het Klederdrachtmuseum
Het museum is gevestigd in een 17e eeuws grachtenpand in het centrum van Amsterdam. In zeven kamers verrast het museum je met een explosie van kleuren, stijlen en designs van Nederlandse klederdrachten. Omdat klederdracht op korte termijn uit het straatbeeld verdwijnt en het aantal dragers afneemt, ziet het museum het als haar taak om dit zoveel mogelijk te behouden en beheren om zo niet ook de kennis, ambachten, technieken en de verhalen verloren te laten gaan.

Het Klederdrachtmuseum
Herengracht 427
1017 BR Amsterdam
hetklederdrachtmuseum.nl