‘Cabin Crew. Fashion in the Air’

15.15 uur    04 januari 2018    Kunsthal, Rotterdam 

De (kleine) tentoonstelling presenteert een fascinerend overzicht van stewardessen outfits uit de hele wereld, afkomstig uit de collectie van de Nederlandse purser Cliff Muskiet, die  vanaf 1993 meer dan 1405 uniformen van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen heeft verzameld.
De stijl van de outfits is door de jaren heen onderhevig aan het heersende modebeeld, van functioneel en ingetogen tot geraffineerd en sjiek. De snit en kleur van het uniform, het hoofddeksel, de vorm en het dessin van de sjaaltjes, de blouse en het embleem; geen detail is over het hoofd gezien. Sommige luchtvaartmaatschappijen schakelen zelfs beroemde ontwerpers in om outfits voor hun cabinepersoneel te ontwerpen. Zo ontwierp Mart Visser de huidige KLM-uniformen en hebben vele internationaal gerenommeerde ontwerpers onder wie Yves Saint Laurent en Cristóbal Balenciaga zich over de look van luchtvaartkleding gebogen.

Programma
15.15 uur ontvangst in de hal
15.30 uur rondleiding

Plaats
Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam
Het kan zeer druk zijn dus komt u op tijd! Zie voor OV op 9292OV.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee per groep. De kosten voor de  rondleiding kunnen ter plaatse bij Syts Wille worden voldaan: €9,- voor leden, introducés €11,-. U dient zelf bij de museumbalie een entreekaartje te kopen of te ontvangen. Schriftelijke opgave tot 27 december middels onderstaand formulier. Afmelden eveneens tot 27 december. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.

Naar Rotterdam zijn op 4 januari twee excursies met een ongelijk maximum aan deelnemers, zie info over de excursie naar het Wereldmuseum Rotterdam. U kunt één excursie of beide excursies bijwonen. Echter indien u aan beide excursies wilt deelnemen, dient u zich ook voor beide excursies op te geven. Vanwege het verschil in toegelaten aantal, kan de ene excursie eerder vol zijn dan de andere. Eerst komt, eerst maalt.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *