Nederlandse Kostuumvereniging

Algemene Ledenvergadering en Antiek Textielmarkt

De Algemene ledenvergadering en de Antiek Textielmarkt gaan ondanks het coronavirus door! We hanteren daarbij de RIVM-richtlijnen In de ochtend vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. De markt is van 13-16 uur ook geopend voor niet-leden (toegang €5,-).


10.00 uur    07 maart 2020    Twee Marken, Trompplein 5, Maarn 

De hele dag zal de grote Antiek Textielmarkt geopend zijn: ’s ochtends alleen voor leden en introducés, ’s middags vanaf 13 uur ook voor andere bezoekers. De markt telt professionele stands en stands ‘leden voor leden’.

Van 11.00 – 12.30 uur wordt de Algemene Jaarvergadering van de Nederlandse Kostuumvereniging gehouden in de Grote Zaal. (Standhouders die hierbij aanwezig willen zijn, sluiten hun stand af of zorgen voor toezicht.)

Vanaf 13.00 uur is de markt tegen betaling toegankelijk voor derden. De Grote Zaal wordt in tweeën gesplitst.

In de ene zaal zal tweemaal een lezing worden gegeven door Marijke Kingma-Planten, verzamelaar van merklappen en kanten. Zij zal spreken over de “Merklappen, een collectie begonnen in de 19de eeuw door mijn bet -bet-overgrootmoeder”

In de andere zaal zijn vanaf 13.00 uur diverse informatiestands. Wilt u meer weten over een oude japon uit grootmoeders kast of dat oude schort dat bij een streekdracht hoort (maar welke?). Vraagt u zich af in welke techniek die oude kant is gemaakt en of die ook een naam heeft, en of dat een unieke sneemerklap is of een gewone doorsnee lap? Neem uw probleemstukken mee om er meer over te vernemen. Els de Baan zal (misschien) uw vragen oplossen.

Ook worden enkele textiele technieken uit de doeken gedaan en hebben de eigen vereniging en zusterverenigingen stands voor demonstraties en /of voorlichting.

Programma
10.00-16.00         Antiek Textielmarkt open voor de leden
11.00-12.30         Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
12.30-14.00         Lunch
13.00-16.00         Antiek Textielmarkt en middagprogramma open voor leden en andere belangstellenden
13.45-14.15         Lezing  Merklappen, een collectie begonnen in de 19de eeuw door mijn bet– bet-overgrootmoeder door Marijke Kingma- Planten.
15.15-15.45         Lezing (herhaling)
13.00-16.00         Demonstraties, presentaties, adviezen, informatie, verkoop etc.
16.00 uur             Sluiting en opruimen

Locatie en bereikbaarheid
Sociaal Cultureel Centrum ‘De Twee Marken’, Trompplein 5, 3951CR Maarn ( tel 0343-442706) ligt op loopafstand van het NS-station. Bij het station is een lift. Met de auto, komend vanuit Arnhem de afslag Maarsbergen nemen (afslag 22) daarna richting Maarn. Vanuit Utrecht afslag 21, Maarn/Doorn. Er is bij ‘De Twee Marken’ parkeergelegenheid. Tevens is er een parkeerterrein naast de school achter het SCCentrum. Mocht dit ontoereikend wezen: let dan op de plaatselijke verbodsbepalingen buiten het terrein!

Prijs en aanmelden via link
Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor deze dag.

De entree van deze dag is € 20,00 voor leden en € 25,00 voor introducés (entree, lunch, koffie en thee). Dit bedrag dient u eveneens vóór 28 februari over te maken naar bankrekening NL98 INGB 0004 444 542 t.n.v. Nederlandse Kostuumvereniging, onder vermelding van ALV/ATM 7-3-2020. NB. Vriendelijk verzoeken we u (om ingewikkeld zoekwerk te voorkomen) bij de betaling ook uw woonplaats te vermelden en de naam van degene voor wie wordt betaald! Een eventuele betaling van een introducé moet de naam en woonplaats van het uitnodigende NKV- lid vermelden!

Wanneer u aan de zaal betaalt zijn wij om administratieve redenen genoodzaakt €2,50 extra te berekenen. Pinnen is niet mogelijk.

Belangrijke mededeling over de lunch: belangstellenden die zich niet van te voren hebben aangemeld, betalen wel de dagprijs met toeslag, maar kunnen helaas geen aanspraak maken op de lunch. Iedereen is natuurlijk van harte welkom op deze dag, maar het is logistiek niet mogelijk om extra lunches te verzorgen voor een onbekend aantal extra deelnemers. Het nuttigen van een zelf meegebrachte lunch wordt door de Twee Marken niet toegestaan. U kunt op de bon uw voorkeur voor een vegetarische lunch aangeven.

Leden die uitsluitend de Algemene Ledenvergadering willen bijwonen, kunnen dit zonder kosten doen. Wel dient u zich vooraf eveneens op te geven door middel van de aanmeldingsbon. Het bezoeken van de markt, voor, tijdens of na de ALV, is dan uiteraard niet toegestaan. Entree 10.55 uur.

Leden die alleen de markt willen bezoeken voor de prijs van € 5,00 zijn vanaf 13.00 uur welkom. U hoeft zich niet op te geven en consumpties zijn niet inbegrepen; entree voor leden jonger dan 26 jaar is € 1,00.

Leden die ’s ochtends zonder opgave alleen de markt willen bezoeken betalen de dagprijs met toeslag, maar maken geen aanspraak op de lunch.

De standhouders (met eventuele medewerker) die zich reeds eerder hebben aangemeld bij Sytske Wille, hoeven zich niet nogmaals op te geven.

Afzeggen kan uiterlijk tot 28 februari. Na die datum verplicht opgave tot betalen.

 

 

 

 

De aanmeldtermijn voor deze activiteit is verstreken