Nieuw: ‘Beleef het verleden’

Op vier september verscheen 'Beleef Het Verleden. Een blik op vrouwenkleding in Holland van de 16de tot en met de 19de eeuw'. In dit boek neemt publieks- en kostuumhistorica Martine Teunissen je mee op een ontdekkingsreis naar de wondere wereld van de historische vrouwenmode, van hof tot burgerij tot platteland. De reis brengt je langs archeologische vondsten, museale collecties en schilderijen.

Martine plaatst de mode in een internationaal perspectief met invloeden vanuit Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland. Daarnaast deelt ze haar eigen tips én ervaringen met het dragen, creëren en namaken van historische kostuums.

Het boek kwam tot stand dankzij financiële bijdragen van de Provincie Zuid-Holland, het Prins Bernhard Fonds en via Crowdfunding op het platform van Voordekunst. Rosalie Sloof fungeerde als editor en diverse meelezers droegen ook inhoudelijk bij.

Martine schreef enkele blogs over haar re-enactment activiteiten op Modemuze.

Het boek kost € 35,-. Voor meer informatie en bestellen klik hier.