Nederlandse Kostuumvereniging

Partners

De Nederlandse Kostuumvereniging wil fungeren als 'een spin in het web' voor degenen die professioneel of vanuit interesse bezig zijn met mode(geschiedenis), kostuum, streekdracht en kant en bijbehorende accessoires. In het kader van kennisuitwisseling wordt graag samengewerkt met verwante organisaties zoals:


logo MM

MODEMUZE

Modemuze is een platform voor liefhebbers van mode en kostuums in Nederland: ter inspiratie, ontdekking en verdieping. Nederlandse musea bezitten talrijke grote en kleinere mode- en kostuumcollecties die vanwege de kwetsbaarheid niet permanent zichtbaar zijn voor het publiek. Modemuze wil online collecties en verhalen met elkaar verbinden als een bron van inspiratie voor een breed publiek. De tentoonstellingsagenda van Modemuze is binnen de website van de Nederlandse Kostuumvereniging raadpleegbaar.
www.modemuze.nl


logo stidoc

STIDOC

De Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum bundelt kennis over textiel en textielkunst. Dit betreft zowel de kennis van het historisch erfgoed, als die van de hedendaagse textiel en textielkunst. In STIDOC zijn verschillende bibliotheek- en documentatiecollecties, die in het bezit zijn van textielorganisaties, bijeengebracht. STIDOC bevordert op textielgebied educatie en kennisoverdracht en geeft informatie en advies.
www.stidoc.nl


logo netzwerk

netzwerk mode textil

Als interdisziplinäres Netzwerk dienen wir Forschenden, Lehrenden, Spezialisten, Kreativen und Interessierten. In unserem Kreis tauschen sich Mitglieder über die Kulturgeschichte und -wissenschaften von Kleidung, Mode und Textilien aus und finden hier reichlich Unterstützung von Kolleginnen und Kollegen für ihre eigenen Projekte. Wir sammeln, verarbeiten und verbreiten über unsere Website, den monatlichen Newsletter und Veranstaltungen regelmäßig Fachwissen und neue wissenschaftliche Erkenntnisse zu diesen Themen.
netwerk-mode-textil.de