Nieuws


Boek bij expo Powermask

In de expositie POWERMASK in het Wereldmuseum Rotterdam kijken we naar maskers door de ogen van gastcurator Walter van Beirendonck. Het boek bij de tentoonstelling geeft je een idee van wat je op de expositie mag verwachten én toont aan dat de rol van maskers nog niet is uitgespeeld. Lees verder »

Dries Van Noten 1-50

Dit prachtig geïllustreerde en luxueus ontworpen boek toont het werk van Dries Van Noten vanaf het begin tot aan zijn 50ste modeshow in maart 2004. Honderden modefoto's geven een kijkje in de voortdurend evoluerende, maar altijd coherente esthetische visie van deze spannende ontwerper. Lees verder »

Steun uniek project ‘Community dressing’ vóór 30 november!

Thijs Adriaans, communicatie-expert op het gebied van mode, freelance filmmaker en fotograaf, werkt aan een 8-delige documentaire serie onder de naam 'Community Dressing', met als startpunt de Nederlandse streekdrachten. Eerst wil hij tradities, normen, waarden, totstandkoming en verdwijnen ervan in kaart te brengen en van daaruit een vergelijking trekken met het hedendaagse modesysteem. Voor dit project loopt tot 30 november een crowdfunding campagne. Lees verder »

Legendary Trunks – The Exhibition

De wereldpremière van ‘Legendary Trunks - The Exhibition’ is vanaf 6 december 2017 te bewonderen in de Beurs van Berlage te Amsterdam. De tentoonstelling is een fascinerende reis door meerdere generaties van Louis Vuitton's baanbrekende, innovatieve werken die zich kenmerken door ongeëvenaard vakmanschap. Lees verder »

World Lace Congress 2018 in Brugge

Het World Lace Congress 2018 zal plaats vinden in Brugge. U kunt in augustus twee weken lang genieten van een ware 'lace experience'. Behalve een driedaags congres zijn er tentoonstellingen, een kantmarkt en workshops. Zelfs een kantreis langs belangrijke Belgische kantcentra behoort tot de mogelijkheden. Lees verder »

MEESTERLIJK Design en Ambacht event

Voor de negende keer worden de industriële panden van de Amsterdamse Westergasfabriek omgetoverd tot een werelds paradijs waar design en ambacht hand in hand gaan. Van 1 t/m 3 december 2017 is Meesterlijk - Design en Ambacht een oogverblindende uitstalkast van prachtig vervaardigde objecten. Lees verder »

Win een prijs met je tasontwerp

Dit jaar zal voor de achtste keer de tassen ontwerpwedstrijd van de Stichting Hester van Eeghen Leather Design plaatsvinden, met als thema: Young Royal Grace - A purse for our princesses. De Stichting nodigt jou van harte uit deel te nemen aan deze unieke ontwerpprijsvraag! Maak een ontwerp waarbij je je laat inspireren door de jonge prinsessen Amalia, Alexia en Ariane en waarin jeugdigheid, onbevangenheid en sierlijkheid centraal staan. Inzenden voor 15 november! Lees verder »

Sandra Comis promoveert op 17de- en 18de-eeuwse kleding van walvisvaarders

Sandra Comis hoopt op 23 november 2017 te promoveren op het proefschrift 'Zeventiende- en achttiende-eeuwse kleding van walvisvaarders opgegraven op Spitsbergen'. Als promotor treedt op prof. dr L. Hacquebord. De promotie heeft plaats op de Rijksuniversiteit Groningen. Lees verder »

La Rose Passementarie voor juiste materialen en fournituren

Materialen voor het maken van historische mode, accessoires, corsetten, onderkleding, hoeden en meer kunt u vinden bij 'La Rose Passementarie'. Initiatiefneemster Shari van der Waals-Atalla heeft al jaren een atelier in historische mode. Lees verder »

Poppencollectie aangeboden

De erven van Jannie de Boer-de Vries (1918-2011) zoeken een goede bestemming voor ruim honderd poppen in vrouwenkleding van 500-1950, die zij maakte in de jaren 70 en 80 in Sneek en Katlijk. Ze baseerde zich meestal op schilderijen. Ze combineerde hiermee haar vroegere naai- en modeontwerpopleiding met haar interesse voor geschiedenis. Lees verder »