Nederlandse Kostuumvereniging

Excursie naar “Christoffel & Kate Bisschop – Verlangen naar vroeger” in Leeuwarden op 12 oktober

We bezoeken in het Fries Museum de tentoonstelling Christoffel & Kate Bisschop - Verlangen naar vroeger


12:45-15:15    12 October 2023    Fries Museum Leeuwarden 

Christoffel & Kate Bisschop – Verlangen naar vroeger

De tentoonstelling over het negentiende eeuwse kunstenaarsechtpaar Christoffel en Kate Bisschop geeft een kijkje in hun leven en werk. Tijdens de lezing zal ingegaan worden op hun textielverzameling, vooral de kleurrijke Hindeloper streekdracht dat in de schilderijen van Christoffel zo’n belangrijke rol speelt. Ook wordt aandacht besteed aan de kleding en sieraden van de in Engeland geboren Kate Bisschop-Swift. Er zijn diverse kledingstukken van haar bewaard die een goed beeld geven van haar unieke stijl.

Programma

12.45 uur ontvangst in de hal van het museum
13.00 uur Auditorium en aansluitend in de tentoonstelling -lezing en rondleiding door Eveline Holsappel (conservator), Anne-Marie Segeren (conservator) en Hanna Hakvoort (collectiemedewerker, mannequinage)
15.00 koffie / thee

Adres: Wilhelminaplein 92 /Zaailand, 8911 BS Leeuwarden 058 255 55 00 | info@friesmuseum.nl

Bereikbaarheid vanaf NS station: ca. 10 minuten lopen. Parkeergarage Wilhelminaplein.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee. De kosten voor de rondleiding kunnen ter plaatse bij Wille worden voldaan: €10,- , introducés €12,50. (Rondleiding en consumptie) Gepast contant betalen. U dient zelf bij de museumbalie een entreekaartje te kopen of te ontvangen. Schriftelijke opgave en afmelden tot 1 oktober. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.

De aanmeldtermijn voor deze activiteit is verstreken