Van het naadje van de kous.

13.15 uur    13 februari 2018    Nationaal Onderwijsmuseum, Dordrecht 

Tot 1974 was handwerken voor meisjes een verplicht vak op de lagere school. Alles begon op school, met het vele uren oefenen van de handwerktechnieken. Sommige leerlingen maakten er hun beroep van. Breien, borduren en naaien. Met vaak een schitterend resultaat, herkenbaar voor de tijd. Nu weer helemaal hip.
Van het Naadje en de Kous toont een diversiteit aan mooie en sprekende voorbeelden van dit ‘retro’ handwerk; van merklappen tot speelbroekjes. Een genot voor iedereen die handwerkt of gewoon benieuwd is naar de ontwikkeling van het vak handwerken op school.
Na de rondleiding: zin om zelf aan de slag te gaan? Dat kan! In de tentoonstelling staat een grote werktafel waarin allerlei handwerkmaterialen liggen die je kunt gebruiken. Ook zijn er een aantal eenvoudige patroontjes om mee te nemen.

Programma
13.15 uur Ontvangst  in de hal
13.30 uur Rondleiding door Janneke Pierhagen, projectleider. (Onder voorbehoud).
14.30 uur Thee/ koffie

Plaats
Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, 3311 JG Dordrecht,
078- 6326820. Bereikbaarheid: vanaf NS station Dordrecht 5 minuten lopen. Bij parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u gratis parkeren, 10 minuten lopen.

Groepsgrootte maximaal 15  personen.
De kosten voor de rondleiding kunnen ter plaatse aan Sytske Wille worden voldaan: € 13,00  voor leden en €15,00  introducés. Gaarne gepast betalen. U dient zelf een entreekaartje aan te schaffen, MK gratis.  Schriftelijke opgave met onderstaand formulier tot 6 februari. Afmelden eveneens tot 6 februari. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2 extra te berekenen.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *