SIERADEN – makers en dragers

13.15 uur    08 mei 2018    Museum Volkenkunde, Leiden 

Sieraden uit de museumverzameling van het Volkenkundig Museum, aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, meer dan 1000 in totaal, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.

Geen materiaal blijft daarbij ongebruikt: schelpen, vruchten en steen, maar natuurlijk ook glas, goud, zilver en niet te vergeten edelstenen als diamanten, saffieren en robijnen. De tentoonstelling is een ode aan de sieradenmakers

Programma
13.15 uur ontvangst  in de hal
13.30  uur rondleiding  door een museumgids
14.30 uur koffie/thee

Plaats
Steenstraat 1, Leiden.  tel 088 0042800. Het museum ligt op vijf minuten loopafstand van het NS-station Leiden Centraal.
De kosten voor de rondleiding kunnen ter plaatse worden voldaan: € 12,- voor leden, introducés € 14,00. Gaarne gepast betalen. U dient zelf een entreekaartje aan te schaffen, MK gratis.  Schriftelijke opgave via onderstaand formulier tot 27 april. Afmelden eveneens tot 27 april. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2 extra te berekenen.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *