ROND DE KRAAL- in kunst en vormgeving

13.15 uur    23 mei 2018    Museum De Koperen Knop, Hardinxveld- Giessendam 

Kralen zijn objecten die zijn doorboord om geregen, vastgezet of vastgenaaid te kunnen worden. Ze hebben vaak de vorm van een balletje of buisje, maar kunnen ook andere vormen hebben en van uiteenlopende materialen zijn gemaakt. Hoe divers kralen zijn blijkt op de expositie, die is opgebouwd rond de thema’s kunst en vormgeving, waarbij ook aandacht wordt gegeven aan objecten en sieraden van niet-westerse culturen: Alexander van der Slobbe (parel van Makkum), Marek Effmert (Tsjechisch glasblazer), Arianne van der Gaag (objecten en moderne sieraden), Floor Kaspers (muurobjecten), Maatje van Eck (tafel- en vloerkettingen) en vele andere.

Programma
13.15    Ontvangst in de hal van Museum De Koperen Knop
13.30    Rondleiding door Emma Waal
14.30    Thee/koffie

Plaats
Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam, 0184-611366. OV: vanaf  treinstation ca. 800 m lopen of  buslijn 76 Arriva  Gorinchem-Hardinxveld-Giessendam, halte Koperen Knop.
De kosten voor de  rondleiding en koffie/thee kunnen ter plaatse bij Wille worden voldaan: € 9,50 voor leden, introducés € 11,-. Opgave via onderstaand formulier tot 19 mei. Afmelden eveneens tot 19 mei.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *