Nederlandse Kostuumvereniging

Online Lezing: Fashion Tech Design op het snijvlak van techniek en fashion

Maak kennis met de wereld van de Fashion Tech Designer Marina Toeters tijdens deze Online Lezing.


20:00-21:00    22 mei 2024    Online 

U hoeft zich niet aan te melden voor de lezing. De link voor de lezing vindt u hier

Marina Toeters, beweegt zich als Fashion Tech Designer op het snijvlak van techniek en fashion design. Mede door middel van het door haar opgerichte platform By-wire.net stimuleert zij de samenwerking van de mode-industrie met technische innovaties. Zij richt zich daarbij op de realisatie van kledingstukken die een toegevoegde waarde bieden aan het dagelijks gebruik. In dit verband adviseert zij over de invulling van het onderzoek en de productontwikkeling in het designproces, zoals de conceptontwikkeling tot prototypes. Als designer ontwerpt en ontwikkelt zij concepten, waarbij zij de modewereld wil inspireren en laten zien hoe deze rol ook zou kunnen worden ingevuld.

Naast designer is Marina ook docent en onderzoeker bij de Modeafdeling van de HKU en de afdeling Industrial design bij de TU/e.

Onlangs heeft Marina de studio Fashion Tech Farm in Eindhoven geopend, waarmee zij ruimte en faciliteiten biedt voor kleinschalige productie van innovatieve mode. Marina nam op 22 maart jl. deel aan het Hi-Tex symposium dat door het Textielmuseum in Tilburg georganiseerd werd. Onze online lezing biedt u alsnog de kans om kennis te maken met de intrigerende wereld waarin Marina zich beweegt.

 

De aanmeldtermijn voor deze activiteit is verstreken