Modemuze@OBA

13.00 uur    31 mei 2017    OBA –Openbare Bibliotheek Amsterdam 

Het platform Modemuze verbindt en presenteert in totaal twaalf Nederlandse museale mode- en kostuumverzamelingen online. In de tentoonstelling Modemuze@OBA kunnen bezoekers en liefhebbers nu ook in werkelijkheid kennis maken met de rijkdom van mode, kostuum en accessoires die zich in Nederlandse museale collecties bevinden. Van historische kleding tot hedendaagse outfits van jonge ontwerpers, het is allemaal te zien en te bewonderen.

Op het online platform vertellen de duizenden kledingstukken en accessoires in musea verhalen over makers en dragers, over ontmoetingen en veranderingen in smaak, over verbeelding en identiteit. Deze collecties zijn echter vanwege de kwetsbaarheid van textiel niet permanent voor het publiek zichtbaar. Via www.modemuze.nl is het mogelijk om 24/7 te dwalen, te ontdekken, te delen en te verwonderen. De kleren en accessoires vertegenwoordigen samen bijna vier eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis beginnend bij de 17de eeuw en eindigend vandaag. Modemuze verbindt en presenteert deze collecties als een bron van inspiratie voor een breed publiek van modeprofessionals en geïnteresseerden.

Programma:
13.00 uur ontvangst  in de hal
13.15 uur inleiding  door Mila Ernst
14.15 uur ca. kop thee/koffie
15.00 uur lezing  Ninke Bloemberg: de geschiedenis van de  modeconservator.

Plaats:
OBA – Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011DL Amsterdam, 020-5230900, ca 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station. De Centrale OBA bevindt zich aan de linkerkant van het Centraal Station (als u met uw rug naar het station staat). U loopt voorbij de trams en langs het Double Tree By Hilton hotel. Aan het einde van de Oosterdokskade ziet u de Centrale OBA.

De kosten voor de rondleiding , lezing en koffie/thee  kunnen ter plaatse aan Wille worden voldaan:€ 10,- Gaarne gepast betalen. Schriftelijke opgave via onderstaand formulier tot 26 mei. Afmelden eveneens tot 26 mei. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2 extra te berekenen.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *