Kant – Special Collections

13.15 uur    29 maart 2018    Rijksmuseum, Amsterdam 

Kant is een luxeproduct bij uitstek. De kantwerker creëert met klossen of  naald en met draad ragfijne patronen waarin wordt gespeeld met open of  juist dichte structuur. De enorme vaardigheid die hiervoor nodig is, het arbeidsintensieve proces en de hoge kwaliteit van de linnendraad maken het een kostbaar product.  Het ontstond in het begin van de 16de eeuw. Kantpatronen veranderen voortdurend, maar elegantie en verfijning zijn een constante factor. Het Rijksmuseum heeft de grootste kantcollectie van Nederland. Een belangrijk onderdeel van de collectie zijn de stukken van koningin Wilhelmina.
Dankzij een omvangrijk registratie en fotografieproject zijn alle stukken uit de kantcollectie binnenkort te raadplegen in Rijksstudio. Deze presentatie van topstukken markeert de voltooiing van het registratieproject.

Programma
13.15 uur                                Ontvangst in het atrium in de buurt van de infobalie
13.30 uur                                Rondleiding door Sara van Dijk, junior conservator textiel

Plaats
Museumstraat 1 1071XX Amsterdam, tel 0900 0745.
OV vanaf CS tram 2 en 5 , halte Hobbemastraat.

Groepsgrootte: 13. Indien geen museumkaart, dient men zelf bij de museumbalie een entreekaartje te kopen. De museumkaart wordt gescand. Let op: Het kan soms zeer druk zijn bij de ingang èn later bij de kassa of de garderobe: file. De rondleiding is stipt op tijd dus komt u op tijd!! De kosten voor de rondleiding kunnen ter plaatse worden voldaan aan Syts Wille: € 4,-voor leden, introducés € 7,-. Gaarne gepast betalen!

Schriftelijke opgave via onderstaand formulier tot 20 maart . Afmelden tot 20 maart. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *