‘Fashion Statements’ in het Amsterdam Museum

De tentoonstelling 'Fashion Statements' brengt historische kostuums en hedendaagse mode bij elkaar, van streetwear tot high end fashion. Er zijn meer dan 75 historische kledingstukken en schoenen uit begin achttiende eeuw tot begin twintigste eeuw te zien uit de rijke kostuumcollectie van het Amsterdam Museum. Bij de kledingstukken wordt uitgelegd welk statement er mee werd gemaakt.

13.15 uur    21 mei 2019    Amsterdam Museum, Amsterdam

De historische mode wordt naar het hier en nu gehaald, doordat zes eigentijdse modeontwerpers Ninamounah, Art comes First, Patta, Karim Adduchi, Marga Weimans en Bas Kosters, in een korte documentaire hun persoonlijke visie geven op de getoonde historische kleding. Daarnaast laten de zes ontwerpers zich inspireren door de historische kostuums en tonen zij ieder drie eigen outfits die een hedendaagse boodschap uitdragen. Deze moderne fashion statements worden gepresenteerd naast de historische kledingstukken. Op deze manier gaan de moderne ontwerpers een dialoog aan met de getoonde historische kostuums en schoenen en leggen zij een link tussen het verleden en heden.

13.15 uur Ontvangst in de hal
13.30 uur Rondleiding door Judith van Amelsvoort, conservator

Adres
Nieuwezijds Voorburgwal – Sint Luciënsteeg 27/ Kalverstraat 92, Amsterdam, tel 020 5231 822 Vanaf het Centraal Station lopend ca. 18 minuten via Damrak, Dam en Kalverstraat. Tramlijnen: 1, 2, 5 (halte Spui) en 4, 9, 14, 16, 24 en 25 (halte Rokin).
Groepsgrootte maximaal 15 personen.
Kosten: € 11 voor leden, € 14,00 voor introducés. Opgeven via onderstaand aanmeldingsformulier en afmelden uiterlijk 17 mei.

Ik wil me aanmelden voor deze excursie

Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee