Nederlandse Kostuumvereniging

Excursie “Stromingen & Gestalten. Juwelen en zilver van art nouveau tot art deco” in het Lalique Museum Doesburg op 21 april 2023

We bezoeken in het Lalique Museum Nederland de tentoonstelling Stromingen & Gestalten. Juwelen en zilver van art nouveau tot art deco.


12:45    21 april 2023    Lalique Museum Doesburg 

Aan de hand van werk van diverse kunstenaars worden we meegenomen in het ontstaan van de kunststromingen art nouveau en art deco. Beide stromingen zijn van grote invloed geweest op de decoratieve en toegepaste kunst, de grafische, (interieur)architectonische en industriële vormgeving als ook op de beeldende kunst en de mode. In de tentoonstelling zijn naast talloze zeldzame zilveren objecten, verscheidene juwelen uit privécollecties te zien die decennia lang niet aan het publiek zijn getoond. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met juwelenhistoricus Martijn Akkerman. Het museum, is gewijd aan de wereldberoemde Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945).

 

Programma

12.45 uur  ontvangst in de hal van het Lalique museum.

13.00-14.30 uur rondleiding

 

Adres: Gasthuisstraat 1Ι 6981 CP Doesburg

Zie voor bereikbaarheid op de site van het Lalique Museum.

 

Groepsgrootte 10-25  personen.

Kosten rondleiding : €21,- voor leden, € 24,- introducees. Betaling rondleiding aan NKV: contant, gepast betalen! Schriftelijk opgeven en afmelden uiterlijk 14 april .

De entree voor Vriendenloterij/Icom is gratis. Museumkaart  heeft € 3,50 toeslag.

De aanmeldtermijn voor deze activiteit is verstreken