Nederlandse Kostuumvereniging

Excursie naar “Gianni Versace Retrospective” in Groninger Museum op 29 maart 2023

We bezoeken in het Groninger Museum de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective.


12:40    29 maart 2023    Groninger Museum 

De Italiaanse modeontwerper Gianni Versace, een van de meest invloedrijke couturiers ooit, liet mode, pop, design en kennis van kunstgeschiedenis op spectaculaire wijze samenkomen. Te zien zijn talloze outfits, accessoires, stoffen, tekeningen, interieurdesigns en filmopnames van de legendarische shows uit zijn glorietijd van 1989 en 1997. Alle objecten in de tentoonstelling zijn originele stukken en komen uit particuliere verzamelingen uit heel Europa en Noord-Amerika. Op 15 juli 1997 werd Gianni Versace op 50-jarige leeftijd vermoord.

 

Programma

12.40 uur  ontvangst in de hal van het Groninger Museum.

13.00 uur rondleiding door een museum gids.

 

Adres: Museumeiland 1 9711 ME Groningen 050 3666555

Bereikbaar vanaf NS station: Het museum is tegenover het station.

De auto kan geparkeerd worden aan de stadsrand , vervolgens P+R Citybus. Zie op de site voor parkeergarages in het centrum.

Maximale groepsgrootte 15  personen.

Kosten rondleiding : € 11,- voor leden, €14,- introducees. Betaling rondleiding aan NKV: contant, gepast betalen! Schriftelijk opgeven en afmelden uiterlijk 21 maart 2023.

De toegangskaart voor de tentoonstelling bestelt u zelf via de site van het Groninger Museum;  € 5,00 toelage voor de  museumkaart, € 0 toelage voor de Icom en Vriendenloterij.

De tijdsklok is 13.00 -14.00 uur. Langer verblijven is mogelijk , maar dan zonder gids.  Online aangeschafte tickets worden niet retour genomen. Het kan soms zeer druk zijn: file bij de kassa. Komt u daarom op tijd want de gids wacht niet op telaatkomers


  Ik wil me aanmelden voor deze excursie


  Lid NKV JaNee
  Museumkaart JaNee
  Lid ICOM JaNee
  Intro Museumkaart JaNee
  Aantal introducés

  Mijn gegevens


  Voornaam *
  Achternaam *
  M/V * MVx
  Woonplaats *
  Adres *
  Postcode *
  Telefoon *
  E-mail adres *
  Opmerking