Nederlandse Kostuumvereniging

Excursie “De Maasdamme Collectie: Scènes uit het koloniale verleden” en “Continue This Thread” in het Amsterdam Museum 9 maart 2023

We bezoeken in het Amsterdam Museum, de Hermitage, twee tentoonstellingen: De Maasdamme Collectie: Scènes uit het koloniale verleden en Continue This Thread .


12:40    09 maart 2023    Amsterdam Museum in de Hermitage 

We bezoeken in het Amsterdam Museum, de Hermitage, twee tentoonstellingen: De Maasdamme Collectie: Scènes uit het koloniale verleden en Continue This Thread .

-De collectie diorama’s van Rita Maasdamme (1944-2016) vertelt op een unieke manier over de onderbelichte geschiedenissen van de Nederlandse voormalige koloniën vanuit een perspectief van tot slaafgemaakte mensen, marrons en inheemse bevolking , verwerkt in stof en draad. De collectie van de leerkracht handwerken bestaat uit zo’n 200 poppen.

Continue This Thread zoomt onder andere in op de verbindende, helende en expressieve krachten van de ambachtelijke kennis. De modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge  verbinden hun eigen creaties en visies aan objecten uit de collectie van het Amsterdam Museum, en aan werken en verhalen van andere makers uit de stad.

 

Programma

12.40 uur  ontvangst in de hal van de Hermitage
13.00-14.30 uur rondleiding door Jan ter Heide, gids

Adres: Amstel 51, Amsterdam tel. 020 5308755
Parkeergarage en OV naar: Waterlooplein

Kosten rondleiding :  €16,00 voor leden, €19,00 voor introducés. Betaling rondleiding NKV: contant, gepast betalen! Schriftelijk opgeven en afmelden uiterlijk 2 maart .

Groepsgrootte maximaal 15 personen.  De toegangskaart dient u zelf te regelen.

Alle soorten tassen en andere objecten dienen door de bezoeker afgegeven te worden bij een kluisje of de garderobe.

De aanmeldtermijn voor deze activiteit is verstreken