Nederlandse Kostuumvereniging

Excursie naar ‘Prestigesache’ in het Deutsches Textilmuseum Krefeld op 20 april 2024

We bezoeken in het Deutsches Textilmuseum Krefeld de tentoonstelling Prestigesache – Een kwestie van prestige. Weelderige kleding van de bourgeoisie uit de 18de eeuw.


13:45    20 april 2024    Deutsches Textilmuseum Krefeld 

Krefeld
In het kader van het 650 jarig bestaan van de stad Krefeld wordt een selectie van de 18de eeuwse zijde collectie bestaande uit 900 artefacten: kledingstukken, accessoires, stofpanelen,  en fragmenten,  getoond. De collectie was onderdeel van het onderzoekproject “Parvenue- opkomst van de bourgeoisie tegen de achtergrond van de materiele cultuur van de 18de eeuw”.

Deelproject was de studie naar circulatie en distributie van textiel, kledingsoorten en accessoires in West Pruisen van 1727-1780. De zijde-uitgeverijen van Krefeld uit de 18e en vroege 19e krijgen speciale aandacht in de tentoonstelling.

Programma:
13.45 uur        Ontvangst in de hal van het museum
14.00 uur        Rondleiding in de Duitse taal.

Plaats: Andreasmarkt 8, 47809 Krefeld Linn

Vanaf Haubtbahnhof Krefeld rijdt tram 044/ Rheinhafen tot Halte Burg Linn (ca. 20 minuten). Nog 3 minuten lopen via de Rheinbabenstraße in Krefeld-Linn, rechts de Albert-Steeger-Straße in tot het Museum, Andreasmarkt 8.

Parkeerplaatsen aan de Hafenstraße. In de naaste omgeving van het museum is een parkeerverbod.

Aanmelden en kosten:

Groepsgrootte maximaal 20 personen. De kosten voor de entree en  de rondleiding kunnen ter plaatse bij Wille worden voldaan: contant  € 17,-. Geen pinpas!

 

De aanmeldtermijn voor deze activiteit is verstreken