Excursie naar ‘M/Others. Mode en Moederschap’ Modemuseum Hasselt 22 juni 2024

We bezoeken in het Modemuseum Hasselt de tentoonstelling M/Others. Mode en Moederschap.

13:15    22 juni 2024    Modemuseum Hasselt

Historisch gezien verhulde kledij het veranderende lichaam van moeders-in-spe. Vanaf 1900 ontstaat er echter zowel in de mode als in de maatschappij een grotere bewustwording rond de culturele identiteit van moeders, die uitmondde in een echte viering van moeders en moederfiguren in 20ste- en 21ste-eeuwse mode. Veel ontwerpers grijpen terug naar de stijl van hun moeder, en tegelijkertijd zorgt mom style in de mode van vandaag voor heel wat inspiratie. Symbolische modemoeders als Jeanne Lanvin, Madeleine Vionnet en Sonia Rykiel drukken hun artistieke stempel op creaties van tijdgenoten én die van hedendaagse ontwerpers.

Programma:
13.15 uur ontvangst in de hal
13.30-15.00 uur rondleiding door de gids Paul Elsen

Adres: Gasthuisstraat 11 Hasselt België tel +3211239621. Bereikbaarheid: zie website

Groepsgrootte 20 personen

De kosten € 16,- voor leden en €18,50 introducés (Rondleiding èn entree) kunnen ter plaatse contant, gepast!, geen pinpas, worden voldaan

Opgave en afzeggen tot 14 juni. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.

Ik wil me aanmelden voor deze excursie

Lid NKV JaNee
    Museumkaart JaNee