Excursie Museum Staphorst 8 oktober

13:15    08 oktober 2021    Museum Staphorst

We bezoeken in het Museum Staphorst de tentoonstelling Kleurrijk geletterd. Borduren in Staphorst. Aan de hand van borduurlappen, geborduurde streekdrachtkleding en kledingaccessoires laat het museum zien dat er een streekeigen Staphorster borduurtraditie bestond. Die traditie was bovenal kleurrijk. Borduren gebeurde in Staphort en Rouveen voornamelijk door schoolgaande meisjes. Voor deze tentoonstelling heeft het museum kunnen putten uit de eigen verzameling, aangevuld met bijzondere bruiklenen van particulieren, veelal met de verhalen van de maaksters.

Programma:
13.15 uur Ontvangst in de hal
13.30 uur Inleiding door Jacco Hooikammer, vrijwilliger bij Museum Staphorst
13.45 uur Rondleiding of op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken
14.30 uur Thee/ koffie met een Staphorster rol.
Adres: Gemeenteweg 67. 7951 CE Staphorst. Tel.: 0522-462526
Museum Staphorst is geheel toegankelijk voor rolstoelen (max. 89 cm breed).

Kosten: €13,00 voor leden, €15,00 voor introducées. (Entree, rondleiding, consumptie. Museumkaart is niet geldig).

Aanmelden kan via onderstaand formulier. U kunt ook de Algemene inschrijvingsbon excursies ook downloaden, en opsturen naar de organisatie. Zie de toelichting op de bon voor meer informatie.

Ik wil me aanmelden voor deze excursie

Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee