Excursie naar ‘Haute Bordure’ [Nieuwe datum]

De musea gaan weer open! We bezoeken in het Fries Museum de tentoonstelling Haute Bordure.

13:10 uur    01 juli 2021    Fries Museum, Leeuwarden

Bijna 150 kledingstukken en accessoires van de zeventiende eeuw tot heden tonen dat borduurwerk meer is dan decoratie:  het laat zien wie je bent.

In de tentoonstelling ontdek je de rijkdom die met borduurwerk gepaard gaat, met luxe materialen als gouddraad, zijde en zoetwaterparels, maar ook het vakmanschap en de honderden uren die soms nodig zijn om een kledingstuk te decoreren. Bovendien markeert fijn, wit borduurwerk belangrijke levensmomenten als geboorte, doop en huwelijk. Maar bovenal vormt borduurwerk een belangrijk onderdeel van de laatste mode waar men al eeuwenlang mee gezien wil worden.

Programma:
13.10 uur Ontvangst in de hal van het museum of het auditorium.
13.30 uur Auditorium: inleiding op de tentoonstelling door  Eveline Holsappel, conservator

• De lezing is in de aula voor maximaal 20 personen.
  • Deelnemers moeten zich schriftelijk opgeven (bij NKV).
  • Deelnemers  moeten daarnaast een geldig entreebewijs hebben. (bij museum)
  • Voor de deelnemers is een aan sluitend tijdslot gereserveerd.

Kosten: €10,-,- voor leden, €15,- voor introducés. Gepast betalen!
Schriftelijk opgeven uiterlijk tot 29 juni.

Wilhelminaplein 92 /Zaailand, 8911 BS Leeuwarden
058 255 55 00 | info@friesmuseum.nl

Kosten: €10,-,- voor leden, €15,- voor introducés. Gepast betalen! Opgeven via onderstaand formulier tot uiterlijk 29 juni.

Voor alle excursies geldt:

• De kosten voor de inleiding kunnen ter plaatse worden voldaan.
  • Kosten zijn exclusief entree. U dient zelf een entreekaartje aan te schaffen. Zie de hierboven genoemde afspraken.
  • Indien u zich afmeldt later dan de bij de tentoonstelling genoemde datum, ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt €2,50 extra te berekenen.
  • Indien de excursie vol is, krijgt u daarvan bericht en komt u op de reservelijst te staan.
  • Indien u voorafgaand aan de inleiding de tentoonstelling wilt bezoeken dient u een ander tijdslot te reserveren.

Ik wil me aanmelden voor deze excursie

Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee