Nederlandse Kostuumvereniging

Excursie “Fashion for God” Museum Catharijneconvent 23 november 2023

We bezoeken in Museum Catharijneconvent de tentoonstelling Fashion for God.


11:45-13:00    23 november 2023    Utrecht 

Tentoonstelling Fashion for God

Een ongekende ervaring vol weelderige modestoffen, oogverblindend borduurwerk en luxueuze high fashion uit de renaissance en de barok; rijkversierde mantels en overdadig gebloemde baljurken. Exclusief gemaakt én hergebruikt om te stralen in de Nederlandse rooms katholieke schuilkerken.

Na uitvoerig onderzoek kan het museum het fascinerende verhaal vertellen dat schuilgaat achter deze unieke kunstwerken. Het is een verhaal waarin vrouwen de hoofdrol spelen in het vervaardigen van deze kunstwerken om god te eren. En een verhaal waarin mode een grote invloed had.

Studio Maison the Faux staat garant voor het design van de tentoonstelling.

Programma:
11.45 uur ontvangst in de hal van het museum
12.00 uur rondleiding door Pim Arts, conservator

Let op: Groepsgrootte maximaal 15 personen.
Indien de groep groter is komt er een tweede groep om 12.30. De rondleider is dan Richard de Beer, conservator.

Plaats: Lange Nieuwstraat 38 Utrecht 030-2313835

Bereikbaarheid vanaf NS station Utrecht CS:perron A2 bus museumlijn 2 (ringlijn Museumkwartier) stopt vlak voor het Museum Catharijne Convent. Eigen vervoer: zie site.

De kosten voor de rondleiding kunnen ter plaatse bij Wille worden voldaan: € 10,- voor leden, introducés €12,50. U dient zelf bij de museumbalie een entreekaartje te kopen of te ontvangen. Schriftelijke opgave tot 5 november. Afmelden eveneens tot 5 november.

Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.

De aanmeldtermijn voor deze activiteit is verstreken