Excursie naar ‘GEISHA. Tradities, Rituelen en Zijde’ in Museum Bussemakershuis Borne 20 september 2024

We bezoeken in Museum Bussemakershuis de tentoonstelling GEISHA. Tradities, Rituelen en Zijde.

11:30    20 september 2024    Museum Bussemakershuis, Borne

De tentoonstelling met kimono’s uit de verzameling van Adri en Guky van Hoegee , werpt licht op de ware aard van de Geisha als hoogopgeleide kunstenares en entertainster, waarbij de rijke geschiedenis van deze geëmancipeerde vrouwen wordt verkend. Een Geisha begint als leerling Maiko, deze opleiding kan tot 20 jaar duren. Waar Maiko’s bekend staan om hun opvallende en kleurrijke kimono’s, hun ingewikkelde kapsels versierd met kanzashi-haarspelden en hun witte gezichtsmake-up met rode en zwarte accenten dragen Geisha’s juist uiterst verfijnde en elegante kleding en een subtiele make-up.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de uiterst kostbare kimono’s, de kraag en de obi .

Programma:
11.30 uur Ontvangst met koffie/thee in de tuin achter het museum
12.00- ca.13.00 uur Digitale presentatie door de conservator
13.00 -14.00 uur Samen de tentoonstelling bekijken.

Plaats: Ennerdijk 11 7622 ED Borne 074-2669636.

Ca. 13 minuten wandelen vanaf het station.

Maximale groepsgrootte 25 personen. Kosten voldaan aan NKV € 17,50 voor leden, € 20,- voor introducés (rondleiding, en consumptie ). Betaling NKV: contant, gepast betalen!

Schriftelijke opgave en afmelden tot 9 september. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.

Ik wil me aanmelden voor deze excursie

Lid NKV JaNee
    Museumkaart JaNee