Bonte parade van streekdrachten en burgermode

13.15 uur    12 september 2017    Streekdrachtenmuseum Erve Hofman, Hellendoorn 

In het regionale streekdrachtenmuseum museumboerderij Erve Hofman is de expositie Moeders mooiste: bonte parade van streekdrachten en burgermode te zien.
De tentoonstelling toont zowel streekdrachten als burgerkleding, gedragen door kinderen en hun ouders in de periode 1850-1950, zowel dagelijkse dracht als feestelijke kleding van boeren en burgers uit verschillende delen van het land. Bij kinderen hoort speelgoed en dat wordt dan ook in ruime mate geëxposeerd. In feite gaat het om een dubbeltentoonstelling, want in een aparte ruimte zijn tal van prachtige poppen te zien. Het gaat veelal om poppen die gemaakt zijn om naar te kijken vanwege hun kunstzinnig karakter. Een voorbeeld daarvan is een pop gemaakt door beeldend kunstenaar Jan Duyvetter, voorstellende Madame de Pompadour. Eind vorige eeuw werden poppen in streekdracht een ware rage. Ze werden door deskundigen tot in detail nagemaakt met authentieke stoffen en van miniatuurstreeksieraden voorzien.

Programma
13.15 uur              Ontvangst in museumboerderij Erve Hofman.
13.30 uur              In/rondleiding door Wielent Harms, samensteller van de tentoonstelling.
Ca.14.30 uur        Een kopje koffie/thee met krentenwegge.

Plaats
Hellendoorn, museumboerderij Erve Hofman, Hofmanstraat 2, 7447 AS Hellendoorn, tel. 0548-655538. Zie voor het openbaar vervoer: 9292OV. In de omliggende straten is er voldoende gratis parkeergelegenheid. NB. De hooizolder is niet rolstoeltoegankelijk; alleen per trap bereikbaar. Groepsgrootte maximaal 20 personen. De kosten voor de entree, rondleiding en koffie/thee/krentenwegge kunnen ter plaatse bij Sytske Wille worden voldaan: € 11,50 voor leden, introducés € 13,50. Gaarne gepast betalen.

Schriftelijke opgave via onderstaand formulier tot 4 september. Afmelden eveneens tot 4 september. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *