Bekijk het van de experimentele Kant

13.15 uur    15 mei 2018    Museum Rijswijk

EXPERIKANT is een groep textielkunstenaars uit Nederland, die de traditionele technieken van het kantambacht gebruikt als basis voor hun experimentele werk. Met textiele, maar ook met andere materialen, creëren zij werken, die de luchtigheid en transparantie hebben van klassiek kantwerk, maar niet meer de traditionele vorm. Zij experimenteren met draden en allerlei materialen die zich tot een draad laten vormen om tot een transparant kunstwerk te komen.

De leden van de kantgroep KantelinK uit België hebben elkaar ontmoet op de Haspengouwse Academie in Sint-Truiden, indertijd het enige kantwerkatelier in Belgisch-Limburg waar creatief met het medium kant werd gewerkt. Voor hun werken gaan zij uit van de traditionele kanttechnieken maar schuwen het experiment niet. KantelinK ‘kantelt’ de kant naar hedendaagse vormen en ‘linkt’ deze aan de historische kantbeoefening in Sint-Truiden.

13.15 uur          Ontvangst in de hal van het Museum
13.30 uur          Rondleiding door Nel Butter en/of Truus  Buijs,kunstenaars van collectief  Experikant
Ca 14.30 uur kop thee/koffie

Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk. Tel. 070-3903617
OV: Vanaf station Den Haag CS: tram 15 (richting Nootdorp, halte Herenstraat).
Vanaf station Den Haag HS: tram 1 (richting Delft, halte Herenstraat) of tram 17 (richting Wateringse Veld, halte Van Vredenburchweg).
Vanaf station Rijswijk: bus 23 (richting Scheveningen Noorderstrand, halte Herenstraat).

Maximale groepsgrootte 15 personen. U dient zelf bij de museumbalie een entreekaart te kopen of te ontvangen (MK). De kosten voor  de  rondleiding  en de thee/koffie kunnen ter plaatse aan Sytske Wille worden voldaan,  €8,00  voor leden,  €10,50 voor introducés. Gaarne gepast betalen. Schriftelijke opgave via onderstaand formulier tot 10 mei. Afmelden tot 10 mei. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.

Ik wil me aanmelden voor deze excursie

Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee