Art Deco Paris

Bezoekers stappen in de wereld van de roaring twenties, ofwel les années folles, verpersoonlijkt in Poiret, Le Magnifique. Paul Poiret was een van de grote vernieuwers van de mode aan het begin van de twintigste eeuw. Hij bevrijdde dames van het korset, ontwierp opvallende kimono-vormige mantels, en hij was een meester in het draperen.


13.10 uur    06 februari 2018    Gemeentemuseum, Den Haag 

Dankzij Poirets artistieke en zakelijke strategie reikte zijn invloed veel verder dan de modewereld alleen. Hij was een van de eerste moderne couturiers die streefden naar een ‘totaalkunstwerk’. Poiret omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij allen inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn eigen creaties. Hij creëerde een eigen stijl die van grote invloed zou zijn op de westerse kunstwereld. Deze stijl, en die van de kunstenaars met wie hij zich omringde, zou het kraambed blijken van de art deco. Poiret kan dan ook met recht de vader van de art deco worden genoemd. De tentoonstelling bevat mode, toegepaste kunst, schilderkunst, beeldhouwwerken, juwelen, prenten, fotografie en film.

In het museum zijn meer tentoonstellingen op modegebied te zien. Dus neem voor en na de excursie de tijd om ook deze mee te pikken!
Frans Hoogendoorn, een Haagse couturier
Haagse chic Steltman, 100 jaar sieraden en zilver
Poëtisch zwart

Programma
13.10 uur        Ontvangst in de hal van het museum
13.30 uur        Auditorium: inleiding op de tentoonstelling door  Madelief Hohé, conservator

Plaats
Stadhouderslaan 41 tel 070-338 1111. Het GM is te bereiken vanaf het CS met bus 24 Kijkduin of tram 17 Statenkwartier; vanaf Hollands Spoor met tram 17; met de auto via de Utrechtsebaan, richting Kijkduin, volg de borden “Gemeentemuseum”. Voor het Gemeentemuseum is er gelegenheid om gratis te parkeren

Men dient zelf bij de museumbalie een entreekaartje te krijgen (MK) of te kopen. Let wel: de wachttijden bij de kassa zijn soms lang en bij het auditorium is de entreekaart verplicht.
De inleiding is stipt op tijd, dus: komt u op tijd! De kosten voor de rondleiding kunnen ter plaatse (hal) worden voldaan aan Sytske Wille: € 9,00 voor leden, introducés €11,50.  Gaarne gepast betalen! Schriftelijke opgave via onderstaand formulier tot 1 februari. Afmelden tot 1 februari. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *