Nederlandse Kostuumvereniging

Algemene Ledenvergadering en Textiel Markt 2 maart 2024

Wij nodigen u graag uit voor de Algemene Ledenvergadering en de Textielmarkt op zaterdag 2 maart 2024 in ‘De Twee Marken’ in Maarn.


10:00    02 maart 2024    Twee marken, Maarn 

De jaarlijkse Textielmarkt is een ontmoetingsplaats voor textiel-aficionado’s waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Er zijn stands met antieke en vintage kleding en accessoires, maar men vindt er ook zaken als exotische doeken, streekdracht(onderdelen), merklappen, sieraden, tafellinnen, boeken op textielgebied en oude foto’s. Een belangrijke attractie is de Verenigingstafel, waar door leden ingebrachte spullen worden verkocht ten behoeve van de verenigingskas.

De Textielmarkt is de hele dag open: ’s ochtends alleen voor leden en introducés, vanaf 13 uur ook voor andere bezoekers.

Op de Algemene Ledenvergadering (11-12.30 uur) in de Grote Zaal wordt teruggeblikt op het verenigingsjaar van de NKV, en worden nieuwe plannen besproken. Leden-standhouders die hierbij aanwezig willen zijn sluiten hun waar af, of zorgen voor toezicht.

Na de lunch is er een lezing: waaier-specialiste Fransje Hovinga-van Eijsden vertelt over haar collectie waaiers en laat bijzondere voorbeelden zien. Vanwege de verwachte toeloop wordt de lezing twee keer gehouden.

’s Middags zijn er ook demonstraties van textiele technieken, en presenteren zich enkele andere verenigingen op textielgebied.

De vraagbaakstand wordt bemand door ons medelid, textielspecialiste Els de Baan. Wilt u meer weten over een oude japon uit grootmoeders kast, of dat oude schort dat bij een streekdracht hoort (maar welke)? Vraagt u zich af in welke techniek die oude kant is gemaakt en of die ook een naam heeft, en of dat een unieke sneemerklap is of een meer gewone lap? Neem uw probleemstukken mee om wijzer te worden.

Programma

10.00-16.00 Textielmarkt open voor NKV-leden
11.00-12.30 Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
12.30-14.00 Lunch
13.45-14.15 Lezing door Fransje Hovinga-van Eijsden over waaiers
14.45-15.15 Lezing (herhaling)
13.00-16.00 Demonstraties, presentaties, adviezen, informatie, verkoop etc.
16.00 uur Sluiting en opruimen

Locatie en bereikbaarheid

Sociaal Cultureel Centrum ‘De Twee Marken’, Trompplein 5, 3951CR Maarn (tel. 0343-442706) ligt op loopafstand van het NS-station. Bij het station is een lift. Met de auto: vanuit Arnhem afslag 22 (Maarsbergen) nemen, daarna richting Maarn. Vanuit Utrecht afslag 21, Maarn/Doorn. Er is bij ‘De Twee Marken’ parkeergelegenheid. Tevens is er een parkeerterrein naast de school achter het gebouw. Bij grote drukte: buiten de parkeerterreinen gelden plaatselijke verbodsbepalingen!

Aanmelden

Aanmelden voor dagprogramma met lunch is niet meer mogelijk, vanaf 13:00 kunt u zonder aanmelding de Textielmarkt bezoeken.

De entreeprijs van deze Kostuumdag is € 26,00 voor leden en € 31,00 voor introducés (inclusief lunch, koffie en thee), over te maken vóór 20 februari naar rekening NL98 INGB 0004 444 542 t.n.v. Nederlandse Kostuumvereniging, onder vermelding van ALV/ATM.

Vermeld, om ingewikkeld zoekwerk te voorkomen, bij de betaling ook uw woonplaats en de naam/namen van degene(n) voor wie wordt betaald. Introducés die zelf betalen: graag ook naam en woonplaats van degene die u uitnodigt vermelden. Let op! De inschrijving is pas definitief als zowel de aanmelding, als de betaling door ons is ontvangen. Afzeggen kan tot 20 februari. Na die datum verplicht opgave tot betalen.

Wie zich onverhoopt niet van tevoren heeft ingeschreven, betaalt op de dag zelf aan de zaal € 2,50 méér. We proberen deze laatkomers toch van een lunch te voorzien, maar dat kan helaas niet worden gegarandeerd. Je eigen boterhammen opeten mag helaas niet van De Twee Marken.

Leden die uitsluitend de Algemene Ledenvergadering willen bijwonen, hoeven niet te betalen. Zij mogen om 10.55 uur naar binnen, en mogen dan natuurlijk niet de markt bezoeken. Wel dient u zich vooraf eveneens op te geven door middel van de aanmeldingsbon.

Niet-leden én leden die alleen de markt willen bezoeken zijn vanaf 13.00 uur welkom. Dan is de entreeprijs € 5,00 (jonger dan 26 jaar € 1,00). Aanmelden is niet nodig, consumpties zijn niet inbegrepen.

De standhouders (met eventuele medewerker) die zich reeds eerder hebben aangemeld, hoeven zich niet nogmaals op te geven.

De aanmeldtermijn voor deze activiteit is verstreken