Accessories are a Girl’s Best Friend

13.15 uur    23 januari 2018    Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam 

In ‘Accessories are a Girl’s Best Friend’ belicht het Tassenmuseum de absolute hoogtepunten van de bijzondere accessoirecollectie van het Rijksmuseum; onder andere parasols, paraplu’s, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers, schoenen en kousen.

De term ‘accessoire’ werd pas voor het eerst gebruikt in de 19de eeuw. Accessoires kunnen een praktische functie hebben; zo kunnen ze je beschermen (zoals handschoenen beschermen tegen de kou of een hoed beschermt tegen de zon), maar accessoires (tassen en buidels) kunnen ook gebruikt worden om benodigdheden in mee te nemen die niet in je zak passen. Van oudsher dienen accessoires als object om jezelf mee te versieren en te onderscheiden. Daarnaast reflecteren accessoires ook de cultuur van het moment en de maatschappelijke status van de drager. Accessoires zijn even goed als de mode zelf een onderdeel van het modesysteem, zo niet een onderdeel dat nog sneller wisselt dan (kleding-)mode zelf.

Programma
13.15 uur             ontvangst in de hal van het Museum
13.30 uur             rondleiding door Leonie Sterenborg, conservator

Plaats
Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573 (tussen Utrechtsestraat en Thorbeckeplein, direct achter het Rembrandtplein). Tel. 020-524 64 52.  Tramlijnen 4 en 9 halte Rembrandtplein; Metro 51, 53, 54 halte Waterlooplein; parkeergarage Waterlooplein.
Maximale groepsgrootte 12 personen.

U dient zelf bij de museumbalie een entreekaart te kopen of te ontvangen (MK).
De kosten voor  de  rondleiding kunnen ter plaatse aan Sytske Wille worden voldaan,

€ 10,- voor leden,  €12,50  voor introducés. Gaarne gepast betalen. Schriftelijke opgave via onderstaand formulier tot 15 januari. Afmelden tot 15 januari. Bij later afmelden ontvangt u alsnog een nota. Om administratieve redenen zijn wij dan genoodzaakt € 2,- extra te berekenen.


Ik wil me aanmelden voor deze excursie


Lid NKV JaNee
Museumkaart JaNee
Lid ICOM JaNee
Intro Museumkaart JaNee
Aantal introducés

Mijn gegevens


Voornaam *
Achternaam *
M/V * MV
Woonplaats *
Adres *
Postcode *
Telefoon *
E-mail adres *